Bluegrassaften: The Original Five + jam

Kr 170/120,-(student) / 07.03.19 21:00 Del denne siden

The Original Five kommer fra Malmö i Sverige til Bluegrassaften og Herr Nilsen med et nypresset album i bagasjen. I tillegg til den forventede dosen hardtdrivende bluegrass har bandet med sitt siste album dyppet den musikalske malekosten sin i tradisjonsmusikk fra Norden og Texas, acapella-musikk og fått med seg en country-ballade eller to.

Bandets fjerde studioalbum "Wipe Away Those Years" er bandets mest kompromissløse album til nå. Mens de har dykket dypere inn i bluegrasstradisjonen, har bandet fått muligheten til å la sin egen kulturarv og andre innflytelser slippe mer og mer ut i låtskrivingen sin.
De har lyktes med å skape noe nytt som både kan mette hardcore bluegrassfans og være en døråpner for et bredere publikum.

Bandet har vært svært aktive i sine åtte år, og har turnert over hele hjemlandet Sverige, men også i resten av Skandinavia, i Belgia, Nederland, Irland og selveste USA. De byr på ekte og velformulert bluegrass med noen av verdensdelens beste musikere innenfor sjangeren.

Tradisjonelt bluegrassmateriale blir sømløst blandet inn med nye, originale låter - både heseblesende instrumentaler og sarte ballader og acapella-sanger. The Original Five har én fot plantet i tradisjonell amerikansk bluegrass, og den andre er ute og danser med de beste moderne, europeiske bluegrassbandene.

Dan Englund (bass/vokal)
Johan Malmberg (banjo/flee/vokal)
Daniel Olsson (dobro)
Jonas Svahn (gitar/vokal)

Vi gleder oss enormt til å få The Original Five tilbake til Oslo! Etter konserten blir det som vanlig bluegrassjam.