Bernd Reiter New York Allstars feat. Harold Mabern & Eric Alexander

Inngang kr 220,- alle / 110,- for musiker/student / 12.09.18 20:00 Del denne siden

Eric Alexander (USA) - tenorsaksofon
Harold Mabern (USA) - piano
Aldo Zunino (IT) - bass
Bernd Reiter (A) - trommer

Den New York baserte tenorsaksofonisten Eric Alexander er en av de viktigste soloistene på dagens scene for moderne jazz. Han studerte ved University of Indiana og William Paterson College i New Jersey sammen med Joe Lovano, Rufus Reid og Harold Mabern og fikk andre plass ved Thelonious Monk saksofonkonkurransen i 1991. Samme år gjorde han sitt første opptak som bandleder “Straight Up” med utgivelse året etter. I 1998 kom første utgivelse “Optimism” med hans egen sekstett "One for All". Av Jazz Week magazine ble han i 2003 kåret til “Musician of the Year” og signerte eksklusiv kontrakt med den prestisjetunge labelen High Note Records året etter.

Siden 2012 har Eric Alexander jobbet med ulike prosjekter med den østerrikske trommeslageren Bernd Reiter som har studert i Graz og i New York og som nå bor i Paris. På tross av hans unge alder har Reiter jobbet med mange internasjonale jazzstjerner som Kirk Lightsey, Don Menza, Steve Grossman, Charles Davis, Claudio Roditi og mange flere. Med denne jazzkvartetten vil Alexander og Reiter presentere en sann legende - den amerikanske pianisten Harold Mabern.

Den 82-år gamle pianisten Harold Mabern startet å spille da han var 16 år og han oppgir Bill Lee, George Coleman, Phineas Newborn, Chris Anderson og Ahmad Jamal som sine viktigste inspirasjonskilder. I slutten av 50-årene jobbet han i Chicago, og de neste 10 årene akkompagnerte han Harry Edison, Lionel Hampton, J. J. Johnson og Joe Williams. I 1965 turnerte og gjorde han opptak i Europa med Wes Montgomery. Videre har han gjort innspillinger med Lee Morgan og Art Farmer, og i 1961/62 spilte han med Benny Golson, i 1963 med Miles Davis og han har også spilt med Sarah Vaughn, Rahsaan Roland Kirk, Sonny Rollins, Freddie Hubbard, George Coleman, Clark Terry og Joe Newman. Han trakterer en rekke stilarter - fra blues, stride piano til moderne jazz, og er en dynamisk akkompagnatør og en virtuos solist. Siden 1960 bor han i New York og underviser ved William Patterson College.

Den italienske bassisten Aldo Zunino er en av de dyktigste bassistene på den internasjonale scenen, han har jobbet med Johnny Griffin, Steve Grossman og mange, mange flere i løpet av de siste 30 årene.

Kvartetten spiller energisk og swingende musikk på ypperste nivå og presentere jazz med profesjonalitet og entusiasme!