Østkanten Bluesklubb presenterer: Jan Erik Vold og Kåre Virud

Billetter kr 250,- medlemmer kr 200,-. / 01.04.11 22:00 Del denne sidenDelta

Østkanten Bluesklubb gjentar suksessen med å synge våren inn med Virud/Vold godt backet opp av Kåre Virud Band på Herr Nilsen.

En konsert med Vold & Virud har et sterkt tekstsmessig utgangspunkt, selvsagt på norsk. Samtidig er musikken viktig for å understreke tidskoloritten og budskapet i tekstene. Vi befinner oss i et 60-/70-talls landskap, mens verdier som solidaritet, omsorg, peace&love og tanker om en bedre verden fortsatt gjaldt. Konserten inneholder stoff fra de to nevnte plater, samt "Virud synger Vold skriver Dylan" fra 1977 - alt i alt en reise i et språklig og musikalsk univers fra tiden før internett, selvmordsbombere og spa.

Jan Erik Vold ble for øvrig behørig hyllet i mer eller mindre samtlige norske medier høsten 2009 i forbindelse med sin 70-årsdag. Han er den første, største og mest profilerte norske rockepoeten. Alle har et forhold til dikt som "Loffen" og "Kulturuke". Hans formidlingsevne er unik, og mange av hans budskap har en universell kraft som gjør dem like aktuelle i dag. Det gjør Jan Erik Vold til en viktig samfunnskommentator, også for de generasjoner som ikke opplevde 60- og/eller 70-tallet.

Kåre Virud er selve grunnfjellet i norsk blues, og var kanskje den aller første bluesmann i Norge med eget elektrisk band (PS Blues i 1965). Kåres varemerke er norske tekster, noe han har vært tro mot helt siden den første plata ”Barbeinte engel” i 1974. På den tiden var det ikke spesielt hipt å synge på norsk, men i ettertid ser vi at han var en viktig pioner for hele det norske rock- og bluesmiljøet.
Virud er også viden kjent for sitt samarbeid med Lars Saabye Christensen (i bandet Norsk Utflukt), foruten sitt samarbeid med Jan Erik Vold. Alltid med en sterk blanding av rå blues og blå ballader som bare Kåre Virud kan levere det. I 2005 vant Kåre Virud Band spellemannpris i klassen for blues med CD’en "Ild & vann". Virud har også mottatt prisen for beste norske bluestekst med låta "Blind Lemon" (fra albumet "I teatret", 2001).

Vold & Virud har med seg musikerne fra Kåre Virud Band: Espen Fjelle - orgel/piano, Baard Slagsvold - bass/vokal, Tore Wildhauer - trommer.

Program

neste ti konserter

Hele programmet