Østkanten Bluesklubb presenterer: 1. mai konsert med Noora Noor, Deadwood, Bedrock Bluesband og Den Norske Opera

/ 01.05.09 15:00 Del denne siden

Helt siden nynazister begikk det avskyelige drapet på Benjamin Hermansen har Østkanten Bluesklubb avholdt konsert til hans minne på 1. mai. Konserten er gratis men medlemmer av ØBK blir prioritert. Noora Noor avslutter kvelden med et utrolig sterkt 8 mannsband i ryggen.

Som vanlig starter dette tradisjonsrike arrangementet med representanter fra Den Norske Opera som synger Internasjonalen og noen låter til.

15.00 Åpning og Den Norske Opera
15.30 Deadwood
20.00 TBA
21.00 Bedrock Bluesband
22.00 Noora Noor med band

Arrangementet er dedikert til Benjamin Hermansens minne.

Konserten er gratis men medlemmer av ØBK blir prioritert. Gratisbilletter til kveldskonserten deles ut på ettermiddagen.

Bedrock Bluesband
Bedrock Bluesband er et ungt band bestående av seks medlemmer med knallbra musikk og masse sjarm. Vi snakker om kvalitet i alle ledd og et ungdommelige utrykk som tilfører bluesen nytt, friskt blod. Bandet behersker et stort spekter av bluesrelatert musikk; alt fra tradisjonell blues til funk og et mer rocka utrykk. Alt framført med stor musikalitet og fin visuell framtoning. http://www.bedrockbluesband.com/

Noora Noor
Etter fem år mer eller mindre ute av rampelyset er Noora Noor tilbake for fullt. Det beviste hun på lanseringskonserten for sin nye CD-utgivelse på Gamla i Oslo lørdag 14. mars. Noora og hennes sju medmusikanter og sangere leverte et strålende show foran et stort og meget begeistret publikum.

Det er fem år siden Noora Noor ga ut sin forrige CD. Den gangen hadde hun kontrakt med Warner Music og var regnet som en av våre mest lovende R&B-artister. Så ble det stille noen år fra den sjelfulle sangerinna med røtter i Somalia. Nå er hun tilbake på scenen i en litt ny drakt og utgivelse på bluesselskapet Blue Mood. Fra tidligere å være forbundet med moderne r&b og hiphop, fremsto hun på sin comebackkonsert som en mer "voksen" artist med mer referanser til klassisk soulmusikk. Noora har tatt et dristig dypdykk i den seige sørstatssoulen, med Stax Records i spissen. Denne type deep soul er ikke like umiddelbart hitlistemateriale som Motowns fengende popsoul, men influert av både blues, gospel, r’n’b, funk, og til og med country, krever det til gjengjeld sin vokalist.

Noora og bandet leverte en meget bra konsert på Gamla i Oslo. Hun fremførte låter fra sin nye CD "Soul Deep", som hun har spilt inn i California med den utvandrede norske bluesmannen Kid Andersen som produsent og gitarist. Lokalet i Møllergata i Oslo var så og si fullt, og her var alt fra helt unge soulelskere til folk som også husker den første soul-boomen tilbake på 60-tallet. Noora gnistret som sanger denne kvelden og fremførte låtene på en måte som vi vel knapt nok tidligere har hørt norsk soulmusikk bli framført på. Hun fikk derfor også ved flere anledninger store ovasjoner og trampeklapp for sin sjelfulle innlevelse i sangene.

Ethvert soulband med respekt for seg selv har med korister. Noora blir backet av sine tre venninner i The Brunettes, som krydret lydbildet på en fin måte. The Brunettes består av Ingunn Kvamme Dallan, Marianne Penta og Rikke Nordseng. Håkon Rasmussen er en groovy og energisk bassist, og som en soulbassist verdig tar han kommandoen i kompet. Bandet består ellers av perkusjonisten Bjørn Einar Sandstveit, Andreas Brattlie på trommer og Andre Viervold på elpiano og Hammond. Gitarist i bandet er veteranen Jørn Fodnestøl.

Program

neste ti konserter

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet