Vidar Busk (Østkanten Bluesklubb)

Billetter kr 230,- / medlemmer kr 180,-. / 01.05.10 22:00 Del denne siden

Etter en pause etter ettermiddagens gratiskonsert knaller vi til med Vidar Busk på kvelden.

Mye har skjedd siden Vidar Busk som 16 åring reiste med gitaren til USA for å spille med Rock Bottom til han nå i dag er Norges største bluesprofil. Hans utgivelser de siste årene har vært en musikalsk reise med inspirasjon fra både Chicago, Texas og New Orleans. Utgivelsene har resultert i samstemte topp kritikker og han kan slå i bordet med en lang rekke femmere og seksere fra en samlet norsk musikkpresse. Vidar Busk er ikke lett å kategorisere. I stedet for å bli værende som den fabelaktige bluesgitaristen han først vakte oppsikt som, har han kommet med utgivelser som er spennende musikalske sprang.

Fra Wikipedia:

Vidar Busk (født 19. mai 1970) er en norsk gitarist, vokalist, låtskriver og plateprodusent innen sjangrene blues og soul. Han vokste opp i Langesund, men reiste til USA som 15-åring for å spille i bandet til den amerikanske bluesartisten Rock Bottom. Han turnerte i USA i flere år før han vendte tilbake til Norge i 1990 og vant Smugetprisen 1994.

Han fikk seg etterhvert et fast backingband og platedebuterte under navnet Vidar Busk & His True Believers med Stompin Our Feet With Joy i 1997. Albumet ble godt mottatt i bluesmiljøene og belønnet med NBFs Bluespris under Notodden Blues Festival. For sitt andre album, I Came Here to Rock, ble han kåret til årets artist under Spellemannprisen 1998.

Etter å ha gitt ut tre plater med drivende og swingbasert bluesrock og backingbandet His True Believers, endret han totalt stil med sitt fjerde album Venus Texas i 2001. Musikken på det nye albumet var mye mykere og soulpreget og samtidig eksperimenterte han med andre stilarter. På hans neste album Love Buzz gikk han enda lenger i flørten med andre musikkstiler, og hadde blant annet med de to rapperne Eye-n-I og Profilen. For dette albumet fikk han Spellemannprisen 2003 i klassen blues/country. Hans sjette, Starfish, ble gitt ut i 2005, mens hans foreløpig siste album, Jookbox Charade, ble gitt ut under navnet «Vidar Busk & The Voo Dooz» i 2007.

Vidar Busk er kjent for å turnere mye og har spilt på de fleste store festivaler i Norge, herunder Notodden Blues Festival, Ole Blues, Vossajazz m.m. samt en rekke festivaler i Europa og USA

Program

neste ti konserter

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet