Chip Taylor & Kendel Carson

kr 200,- / 01.09.09 21:00 Del denne siden

Chip Taylor er en levende legende. Hans karriere tok fart allerede på 60-tallet da han skrev udødlige hits som ”Wild Thing”, ”Angel Of The Morning” (senest en hit med Jill Johnsson), "Try (Just A Little Bit Harder)”, "I Can't Let Go"' (The Hollies, Linda Ronstadt) og "Country Girl, City Man"' (Ike & Tina Turner). PÅ 70-tallet hadde han en framgangsrik karriere som soloartist før han la musikken til side for å bli gambler. På 90-tallet tok han igjen opp musikken og har siden gjort en rekke plater som har blitt hyllet rundt om i verden, både på egen hånd og med duettpartnern Carrie Rodriguez. Han har også turnert flittig de seneste ti årene. Når han nå besøker Oslo og Herr Nilsen har han det helt nye, selvbiografiske albumet ”Yonkers, N.Y.” i bagasjen.

Den 24 år gamle canadiske sangereb og fiolinvirituosen Kendel Carson platedebuterte i 2007 med den kritikerroste platen ”Rearview Mirror Tears”, som landet på Topp 10 på Americana Chart og lå på årsbesta-listene i bla Q Magazine og XM Radio. I juni i år kom oppfølgeren ”Alright Dynamite”, som var inngangen til samarbeidet med Carson och Chip Taylor, som har produsert og skrevet de 14 fantastiska låtene. Carson har turnert i Nordamerika og Europa de siste to årene, både med Taylor og på egen hånd. Hun har en enorm utstrålning på scenen og en imponerende rutine til å vere så ung.

Under Skandinavia-turneén 2009 kompes Chip & Kendel av en svensk trio bestående av Magnus Olsson (Oh Laura m fl) på trommer, Björn Pettersson på bass og Örjan Mäki på gitar. Dette er en gjeng som til hverdags er medlemmar i Kiruna-bandet Willy Clay Band.