Asle Beck

Kr 200,- / 01.09.12 22:00 Del denne siden

Asle Beck er kjent for låtene Skur 55 og Varme vinder. Låtene har siden 2008 gått jevnlig på radio og blitt en del av den norske visetradisjonen. Asle har de siste årene skrevet musikk til sitt neste album, som ferdigstilles høsten 2012. Platen vil blant annet inneholde radiohitten Finnmark, som for mange har blitt kjenningsmelodien til vårt nordligste fylke.

Asle Beck har et bredt publikum, og musikken treffer både unge og gamle. Sjangeren karakteriseres som visepop, og låtene instrumenteres med akustiske og elektriske gitarer, orgel, piano, trommer og bass samt flotte strykerarrangementer. Musikkanmeldere har tidligere forsøkt å sammenligne ham med de andre store norske visesangere, men Asle Beck skriver musikk med en egen signatur og skiller seg derfor fra andre referanser på markedet. Tekstene er poetiske og ofte preget av lengselsfulle stemninger. Han setter ord på levd liv, drømmer, forelskelse og tapt kjærlighet. Det er noe sart og varmt over låtene til Asle, og de har en dybde og en klangbunn som gjør at stadig flere blir glad i låtene hans. Tekstene er livsnære og konkrete, og noen av tekstene har sitt utspring i lokale miljøer fra Oslo. Eksempler på dette er ”Eika” fra forrige plate, og ”Grunerløkka ” som kommer på neste. Det er imidlertid ikke bare asfaltjungelen som appellerer til Asle. Når han blir lei av byen tar han med seg fiskestanga og kanoen, og drar inn i skogen for å finne inspirasjon til ny musikk. Forkjærligheten til naturen kommer til sin rett i blant annet i låten ”Finnmark” og ”ønsker sommeren velkommen”

Med seg på scenen har han musikerne Magne Føreland (gitarer, kor), Einar Thorbjørnsen (tangenter, kor), Eirik-Andre Rydningen (trommer) og Aage Skaaren (bass).

Program

neste ti konserter

Hele programmet