Bluegrass: ILA AUTO

Kr 100/70 / 02.02.11 21:00 Del denne siden

ILA AUTO: Ikke mere tid

Norsk Bluegrassforening presenterer ILA AUTO. Dette bandet har spilt bluegrass siden 2005, gitt ut tre album, en Spellemannspris, en nominering, og spilt over 500 konserter siden da. Denne kvelden spiller Ila Auto på gamle måten med en mikrofon!

Det var aldri i tankene til Ila Auto at de skulle være in eller ha god timing. Tvert i mot, de var fem musikere med fortid i rockeband som ikke gadd lenger, men heller ville vie seg til banjo, mandolin og dobro, til honkey-tonk- og bluegrassmusikken som kunne høres på radioen i sørstatene da Elvis var ung. Det tok mye tid og mye lytting på gamle skiver for å finne ut hvordan de skulle spille instrumentene sine, men etter noen måneder var de i gang med å skrive egne låter. Da de spilte inn debutalbumet sitt for flaskepantbudsjett sommeren 2006, hadde de ikke forestilt seg at albumet kunne bli nominert til Spellemannsprisen. Så da ”If you keep pickin’, it might never heal” gikk hen og vant countryklassen, var det en overveldet og lykkelig gjeng som gikk på scenen og takket seg selv. En uke senere stod de på scenen på ByLarm i Trondheim, som det eneste ukjente demobandet med en Spellemannspris. Året etter da de ga ut sin andre plate; "Over the next Hill" ble denne nominert til Spellemannsprisen, og singelen "Little Honey" lå på Norsktoppen i 20 uker.

I 2010 ga Ila Auto sin tredje plate, og sin første på norsk. Singelen "Fagerborg" fra denne plata ble listet NRK P1 og videoen "Creedence på Kassett" har rullet masse på TV.

Gjennom over 500 konserter har Ila Auto blandet tradisjonsmusikk med egne låter; bluegrass med rock & roll, folk og country, og utviklet seg til et av landets beste og mest selvutleverende liveband. Musikken handler om kjærlighet eller mangel på kjærlighet, om biler og om død og lengsel, men hele tiden med en undertone av glede og faenskap. For ingenting skaper glede og faenskap som banjo og vaskebrett.

Program

neste ti konserter

Hele programmet