Tonje Halbjørhus:
Releasekonsert - "Ny Vår"

Kr 130,- + avg. / 02.05.16 21:00 Del denne siden

Upolert, jordnært og ekte. Slik kan man beskrive låtene til Tonje Halbjørhus. Med mandolin og norske tekster har 23-åringen allerede markert seg som en dyktig låtskriver og formidler. Musikken hennes bærer elementer fra folk, bluegrass og vise-sjangeren.

Tonje vokste opp i fjellbygda Hemsedal og har alltid hatt et brennende hjerte for musikk. Hun har spilt flere konserter, blant annet på Prøysenfestivalen, Union Scene og Ål kulturhus. I fjor ble hun tildelt Tonos Unge talenter-stipend og Vis deg fram-stipendet fra Østnorsk Viseforum. Tonje er nå bosatt i Oslo og satser fullt og helt på musikken. Sommeren 2015 fikk hun med seg et stjernelag av norske musikere for å spille inn sin debutplate ‘’Ny vår’’ i en ombygd låve i Hallingdal. I november ga hun ut julesingelen ''Lysa e tent'' til inntekt for stiftelsen Erlik som mottok gode tilbakemeldinger og som ble spilt på radio. Nylig slapp hun singelen ''Blåe nyansa'' som er en smakebit fra den kommende plata og i april 2016 slippes albumet med påfølgende turné I flere byer I Norge.

I et live-format spiller Tonje Halbjørhus selv mandolin, piano og munnspill i tillegg til å synge. Noen ganger har hun med seg to musikere på henholdsvis fele og strengeinstrumenter, andre ganger har hun med seg fullt band som også inkluderer kontrabass og trommer. Publikum kan forvente seg en konsert med et organisk og akustisk preg, fylt med personlige og troverdige låter. Tonje tar lytteren med på en reise inn i vare tanker og sår hverdagsmelankoli, der formidlingsgleden og håpet likevel alltid kan skimtes.