Michael Ruff (US)

Kr 200,- / 02.07.12 21:00 Del denne siden

Michael Ruff er en legendarisk musiker og artist innenfor sin sjanger. Han startet tidlig som musiker, og fikk sitt gjennombrudd da han flyttet til Los Angeles tidlig på 80-tallet. Han hadde konserter som soloartist på scener i Los Angeles, samtidig som han reiste som kapellmester og pianist for artister som Chaka Khan og Rickie Lee Jones.

Etter å ha blitt oppdaget av en av platebransjens mest velrenommerte produsenter, Tommy LiPuma, under en av sine konserter, debuterte han som soloartist i 1984 med "Once in a Lifetime", akkompagnert av størrelser som Steve Gadd og Abraham Laboriel. Etter debutplaten har han utgitt 13 album i forskjellige sjangre, med hovedvekt på sin karakteristiske, underfundige egenskrevne musikk.

Michael Ruff er et kjent navn i Skandinavia gjennom sin turnevirksomhet med Nils Landgrens funkband, og har de siste 10 årene vært mye å se på scener i Sverige og Danmark, men bare unntaksvis i Norge. Derfor er vi stolte over å arrangere konsert med ham på Herr Nilsen i sommer. Gitarist Peter Friestedt, kjent fra egne produksjoner og turneer de siste årene med Toto-vokalist Joseph Williams, skal være med på turneen, og rytmeseksjonen består av Fredrikstad-trioen Frode Østang Mangen, Espen Østang Mangen og Lars-Erik Dahle, kjent fra TV2-produksjonene Torsdag Kveld fra Nydalen, Kvelden er Din og Allsang på Grensen, samt samarbeid med artister som Bjørn Eidsvåg, Ole Børud, Jan Eggum og Heine Totland.