The Derailers (US)

Kr 230,- + avg. / 02.07.15 21:00 Del denne siden

Herr Nilsen er svært stolte av å kunne presentere dette legendariske bandet fra Austin, Texas! The Derailers gjennombrudd falt sammen med fremveksten av det som ble betegnet som alternativ country, nå gjerne kalt americana, ut over nittitallet. Til sommeren kommer bandet til Herr Nilsen før de tar turen til Country Music Festival Vinstra!

Det amerikanske countrybandet The Derailers har, i motsetning til hva bandnavnet skulle tilsi, holdt seg på skinnene i over tjue år. Anført av sangerne/ gitaristene Brian Hofeldt og Tony Villanueva dukket The Derailers opp på den frodige klubbscenen i Austin, Texas i 1994, der de fikk seg et trofast publikum på legendariske steder som Continental Club og Broken Spoke.

The Derailers spilte, og spiller fortsatt, bakersfield-style country i rett nedstigende ledd fra Buck Owens & his Buckaroos. Tøff honkytonk, med twangy gitarer som holder tradisjonelle countryverdier høyt i hevd.

Ikke overraskende var det et livealbum som ble The Derailers første plateutgivelse («Live Tracks», 1995).

Det var også på denne tiden at The Derailers dukket opp for første gang i Norge, på Down on the Farm-festivalen utenfor Halden.

The Derailers gjennombrudd falt sammen med fremveksten av det som ble betegnet som alternativ country, nå gjerne kalt americana, ut over nittitallet.

Deres dedikasjon til spesielt California Bakersfield-country gikk heller ikke upåaktet hen hos selveste Buck Owens, som i 1999 stilte opp på duett på sangen «Play me the waltz of the Angels» fra albumet «Full Western Dress». Samme år inviterte Buck bandet til å spille i sitt eget 70 års fødselsdagsselskap. I 2007 laget The Derailers et fullt album med covers av Owens med tittelen «Under the influence of Buck».

Men The Derailers gikk heller ikke av veien for å gjøre mere uortodokse og overraskende innspillinger, i 1997 gjorde de en honky-tonk-versjon av Prince sin sang «Rasberry Beret»!

På tross av at The Derailers ble oppfattet som et tradisjonelt honky tonk-band med helt andre musikalske idealer enn det som gjaldt som såkalt new country, førte bandets formidable liverykte til at de var konstant på turné og bygget et stort publikum. Til slutt måtte selv countrymusikkbransjen i Nashville akseptere populariteten deres. Ikke ulikt det som hadde skjedd med outsideren Dwight Yoakam et tiår tidligere.

Etter hvert klatret platene deres også på Billboards countrylister, men det som skulle bli bandets gjennombrudd til mainstream countryradio, albumet «Here come The Derailers», produsert av Nashvilles toppprodusent, Kyle Lehning, hadde uflaksen å bli lansert på den verst tenkelige datoen, 11. september 2001. I månedene som fulgte var USA fokusert på alt annet enn The Derailers good time honky tonk-musikk.

I 2003 sa bandets ene grunnlegger og sanger, Tony Villanueva, takk for seg, for å få mer tid sammen med familien og for å bli pastor i en kirke.

Men Brian Hofeldt har lykkes med å holde The Derailers på veien i årene som har gått. Bandets siste plateutgivelse kom i 2010, «The Derailers! Live from Texas», nok en refleksjon av det The Derailers gjør aller best. Gi ordentlige countryfans en solid dose av genuin, hardcore country.

Takk til Country Music Festival Vinstra for promotekst!