Ramblin Jack Elliott : Avlyst

Billetter kr 230,-/ medlemmer kr 200,- selges i døra og på Billettservice / 02.10.09 22:00 Del denne sidenDelta

Ramblin Jack Elliott må dessverre avlyses fordi en grundig legesjekk avslørte at han må ha en by-pass operasjon før han er klar for Europa. Vi beklager dette og ønsker han rask og god bedring. Kjøpte billetter fås igjen på utsalgssted.

Ramblin' Jack Elliott (født Elliott Charles Adnopoz, 1. august 1931 i New York) er en amerikansk folkemusiker. Rømte hjemmefra som femtenåring og reiste noen måneder med en rodeo, før han etter en tid slo seg sammen med Woody Guthrie og reiste med ham som en slags læregutt. Elliot kjente etterhvert Guthries sanger svært godt, og lærte dem og Guthries teknikk videre både til Guthries sønn Arlo Guthrie og den unge Bob Dylan. Elliot formidlet og tolket gamle sanger til nye publikum i større grad enn han skrev selv; han fikk for vane å introdusere sanger av Bob Dylan med «her er en sang av min sønn, Bob Dylan», noe som førte til at Dylan skal ha figurert som Elliots sønn. Elliott var med på Dylans Rolling Thunder Revue og opptrer også i filmen Renaldo and Clara, som «Longheno de Casra».

Elliott spiller akustisk gitar i tradisjonell 'flatpick'-stil, og synger ofte humoristiske, men lakoniske sanger og spiller og munnspill. Han spiller amerikansk folkemusikk fra en rekke sjangre, deriblant country, blues, bluegrass og folk.

Tilnavnet «Ramblin'» skal ikke ha noen sammenheng med Elliots omflakkende livsstil, men snarere at han gjenga en lang rekke fortellinger og historier før han svarte på de enkleste spørsmål.

Program

neste ti konserter

Hele programmet