Herr Nilsen 20 år: Big Band Sunday
Sandvika Storband m/Lars Jansson

Kr 150,- / 02.11.14 20:00 Del denne siden

Lars Jansson som pianist og komponist med Sandvika Storband
En av Nordens ledende pianister og komponister gjester Sandvika Storband og Herr Nilsen. På programmet er Lars Janssons fantastiske musikk for storband

Lars Jansson er vel mest kjent for sin piano trio som uten tvil er en av de mest kjente skandinaviske jazzgruppene. Den atskillig kreditt internasjonalt, da særlig i Japan. Han har turnert internasjonalt med trioen. Han er også en kjent pedagog med professorat i Aarhus som var Danmarks første professorat i jazz. Han underviser nå også i Esbjerg og Göteborg. Han spiller på noen av de klassiske norske jazzutgivelsene som Radka Toneffs Winter Poem og It don't come easy samt Arild Andersens Green shading into blue fra en periode hvor han spilte mye med norske jazzmusikere. Ellers har han en lang merittliste av samarbeid med musikere som Red Mitchel, Cæcilie Nordby, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Göran Fristorp, Jan Garbarek og Knut Riisnes. Jansson er også meget aktiv og anerkjent som komponist og har skrevet mye flott musikk for storband, mye av det er utgitt av Bohuslän Big Band og han har jobbet med flere band som Tolvan, japanske band og Bergen Big Band som urfremførte verk av Jansson på årets Vossajazz. Vi fremfører noen av disse nye verkene på Herr Nilsen.

Frank Brodahl er Sandvika Storbands musikalske leder og har innstudert Lars Janssons musikk for konserten. Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles. I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg. Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

Sandvika Storband anno 2014 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.