By:Larm 2017 Fredag

Kr 250,- + avg. / 03.03.17 20:00 Del denne siden

By:Larm er endelig tilbake på Herr Nilsen!

20:00 Bisse (DK)
21:00 Elsa & Emilie (N)
22:00 Jo Sverre (N)
23:00 Slowgold (S)
24:00 Jennie Abrahamsson (S)

I oktober slapp den danske artisten BISSE albumet "Højlandet", som for alvor har gjort han til en av Danmarks mest interessante artister. Albumet fikk toppkarakter i nesten samtlige av danske musikkpublikasjoner, og han har for tiden en voldsom hype. Men ikke nok med det! Han slapp hele tre album i 2016 som tilsammen var en svært samfunnskritisk trilogi, og blir naturlig nok beskrevet som ekstremt produktiv. Forfriskende, befriende, fabulerende, merkverdig og ytters poetisk er vendinger som går igjen om Thorbjørn Radisch, som er hans egentlig navn. Han spilte på Roskilde i sommer og har gjort en stor Danmarksturné med stort sett utsolgte venues. Hans store inspirasjoner er Nick Cave, Kendrick Lamar og danske C.V Jørgensen. 

For tre år siden bergtok to 16 år gamle jenter fra Haugesund den norske musikkverdenen. Med sine karakteristiske harmonier og lydbilde, skilte de seg fra alle andre. Debutalbumet «Endless Optimism» fra 2014 ga dem Spellemann-nominasjon, tung spilletid på radio, en rekke store TV-opptredener og plasseringer i filmer og serier. Singelen «Run» fra blant annet serien Skam, er streamet over tre millioner ganger. Nå er endelig ELSA & EMILIE tilbake med ny musikk. I august slapp 20-åringene første singel fra sitt kommende album.
“Au Volant” er en mystisk, suggerende låt som lokker en inn og legger tolkningen i lytterens hender. Med et noe mørkere lydbilde enn sist vitner den om en duo som har vokst mye siden sist. Elsa & Emilie er ulike, men utfyller hverandre på en perfekt måte som skaper den spennende dynamikken. «Au Volant» ble raskt listet på P3 og en rekke andre kanaler, men ble lagt merke til også utenlands og fant veien helt opp til #3 på det anerkjente trendbarometeret Hype Machine, etter massiv deling og omtale på internasjonale blogger og nettsider. I januar 2017 er det duket for både ny singel og et fullt album fra Elsa & Emilie, skrevet av dem selv og produsert av Kristoffer Bonsaksen fra Propeller Music (Emilie Nicolas, Lugn, Bendik, Highasakite). Med et nytt, bunnsolid album, en rekke viktige festivaler og konserter samt internasjonal interesse ligger alt an til at Elsa & Emilie skal bergta både den norske og den internasjonale musikkscenen igjen.

JO SVERRE synger pop på rindaling. Han har med bare et par singler rukket å bli en radioyndling.Singelen "Takka Fer Det Oss Ha Fått" ble A-lista hos NRK P1.Han er booket til årets Trondheim Calling, og skal ut på Rikskonsert-turné skoleåret 2017/2018. På konsert stiller en leken og sjarmerende Jo Sverre med femmanns-bandet sitt, og et mektig og stilfullt lydbilde som gir assosiasjoner til Kent, Coldplay og Sondre Justad. Singelen « ka om « slippes den 3.februar. ”Ka Om” er en leken låt som går fra null til hundre med ekte popmagi.

SLOWGOLD er Amanda Werne, i musikken skaper hun tidløse, poetiske historier som bæres frem gjennom drømmende prærierock. Hun slapp nylig sitt nye album, "Drømmer" via Playground Music hvor hun beskriver sin første singel fra albumet slik: "När jag inte vet vad som är bäst för mig kan det kännas snurrigt. Att ta hand om sig själv kan ju innebära att gå ut och träffa folk, men det kan också råka bli motsatsen och man stänger in sig. Plötsligt känner man sig oförmögen att möta andras blickar, kanske till och med blicken hos någon som man håller riktigt kär". Hennes to tidligere utgivelser "Stjärnfall" og "Glömska" ble hyllet av både svensk og utenlandsk presse. I tilegg til kritikerroste album har hun også vært med både Ebbot og Lars Winnerbäck på turné, en svensk stjerne du ikke vil gå glipp av under årets by:Larm. 

Popgeniet JENNIE ABRAHAMSON trenger egentlig ingen introduksjon. Det siste året har hun turnert med Deportees, Peter Björn & John og Peter Gabriel - og har lenge vært en av Sveriges mest spennende artister. Hun slapp singelen "Man in you" tidligere i år, drømmende og storslagent - akkurat der vi vil ha henne. En enkel popmusikk hvor hver låt er som en egen verden, og tekstene speiler utfordringene i nære relasjoner. Dette blir en gåsehudopplevelse live på by:Larm 2017. 

Program

neste ti konserter

Hele programmet