Bluegrassaften:
Strengeplukk + Winding Road

Kr 150,- / 100,- (mdl Norsk Americanaforum) / 03.05.18 21:00 Del denne siden

Til årets andre Bluegrassaften har vi hentet inn Strengeplukk, et av landets mest fremragende bluegrassorkestre, som i ekte bluegrasstil har tatt toget helt fra Stavanger for å spille på Herr Nilsen. Strengeplukk får også support av den vokalbaserte trioen Winding Road, som består av noen velkjente stemmer fra hovedstadens bluegrassmiljø. Som sist forsøker vi å arrangere en liten bluegrassjam ved scenen etter konserten, så hvis noen er spillesugne anbefales det å ta med instrumenter.

STRENGEPLUKK:
Strengeplukk har siden 2015 gjort mange titalls konserter i fjern og nær. De har spilt på bluegrass-, rocke-, jazz- og dansefestivaler, samfunnshus og puber. De har spilt i Kristiansand, Svalbard, København og på European World of Bluegrass i Nederland. De har foreløpig gitt ut en EP og en singel, og nå i 2018 kommer deres første album - bestående utelukkende av egne låter. Bandets tekster er skrevet og framført på rungende sogning og på reportoaret står ellers en rekke instrumental-låter som henter inspirasjon fra mange ulike sjangre, men som samtidig beholder den "blågrasiøse" nerven.

Andreas Barsnes Onarheim - Mandolin/vokal
Nikolai Storevik - Fele/vokal
Thorbjørn André Bilstad Olsen - Banjo/vokal
Jakob Folke Ossum - Gitar/vokal
Vidar Starheimsæter - Kontrabass/vokal

WINDING ROAD:
Winding Road er en bluegrass/country-trio, som lar seg inspirere av tette harmonier, akustiske toner og melankolske tekster. To av medlemmene har tidligere spilt sammen i bandet Sweet Marie, hvor de fikk utvikle seg på både instrument, vokal og som låtskrivere. Mellom seg trakterer de gitar, mandolin, autoharpe og kontrabass, men det er vokalen som står i fokus i det nedstrippede lydbildet.
De er for tiden i studio for å spille inn sitt debutalbum, som kommer til høsten.

Trine Skullestad Hølland – Vokal/gitar/autoharpe
Øyvind Fredriksen – Vokal/gitar/mandolin
Erlend Skullestad Hølland - Kontrabass/vokal

Konsertstart 21:00
CC: 170/120

Program

neste ti konserter

Hele programmet