Steinar Raknes: Stillhouse

Kr 200,- + avg. / 03.09.16 22:00 Del denne siden

Steinar Raknes (født 22. mars 1975 i Midsund ) er en norsk jazzmusiker (kontrabass), og regnes som en av sin generasjons mest talentfulle bassister i Norge. Han begynte å spille kontrabass femten år gammel og er utdannet ved jazzlinja i Trondheim NTNU. Der etablerte han bl.a bandene Urban Connection (Spellemannsprisen 2001) og The Core, og har siden hatt en fremtredende rolle i norsk jazz. Raknes blir ofte sammenlignet med den legendariske bassisten Charles Mingus og er kjent fra samspillet med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester. Raknes spiller også i Ola Kverberg Trio, Arvvas, Tore Brunborg YM, og leder to egne band - Stillhouse og Steinar Raknes Quartet.

STILLHOUSE

Med plata STILLHOUSE har Raknes gått helt nye veier, der han synger og spiller, - egne låter og coverlåter hentet fra rock, blues, country og americana. Stillhouse (hjemmebrenneri) er en unik kombinasjonen av vokal og kontrabass, og både plate og konserter har høstet lovord både i inn og utland. Raknes har med med sitt Stillhouse samarbeidet med bl.a Little Feat, The Fabulous Thunderbirds, Unni Wilhelmsen og Solveig Slettahjell.

DOWN SOUTH

Bassisten Steinar Raknes ga i 2011 ut plata Stillhouse, og og gir nå ut etterfølgeren Down South, som er Raknes´andre soloalbum som vokalist. Down South er spilt inn og produsert i Argentina, da Raknes bodde der med sin familie første halvdel av 2015. Musikerne på plata er foruten Raknes Patricio Hermosilla (argentinsk gitar) og Tiki Cantero (trommer og perkusjon). Down South er et lyrisk album, som består i hovedsak av Raknes´egne låter, i tillegg til tre coverlåter, - deriblant «Sweet Child of Mine» av Guns ´n Roses. Musikken svever i grenselandet mellom americana og jazz, og gjennomgående for lydbildet er den kontemplerende samklangen mellom Raknes´ kontrabass og Hermosillas´ gitar. På Down South vandrer musikken over prærie og pampas, gjennom sarte, nære og groovy og dampende stemninger.