Torun Eriksen

Torun Eriksen & Kjetil Dalland - Luxury and Waste


Søndag 03.10.21 Kl. 20:00 / Kr. 270,- / Billett

Høsten 2018 slapp Torun Eriksen sitt sjette soloalbum til strålende mottakelse fra presse og publikum. På «Luxury and Waste» sitter hun igjen i produsentstolen med makker og bassist Kjetil Dalland (Vamp, Mari Boine, Anneli Drecker), men der forrige plate flørtet med det storslåtte, får vi nå musikk i et kompromissløst nedstrippet lydbilde. Her er det tekst og melodi og som leder an gjennom svale, svevende stemninger og drivende, duvende partier. 

Tekstene forteller historier om å finne seg til rette i verden, og om å stå på begge sider i dragkampene mellom medmenneskelighet og egoisme, styrke og svakhet, og rett og galt. Det er betraktninger fra utsiden og innsiden om å leve, alene og sammen, og om hvordan vi bruker den tiden vi er tildelt. Åtte nyskrevne sanger, samt en av hennes eldste i 2018-versjon, bæres kun av stemme, bass og innslag av tangenter. Nok en gang på kryss og tvers av sjangre; Jazz, pop, og soul, vise, blues, og gospel, det dukker opp alt sammen i stadig uventede kombinasjoner. – «Jeg elsker at musikk kan være sprengfull av referanser og likevel sin helt egne blanding, og håper denne plata er blitt sånn. Å lage «Luxury and Waste» har vært å jakte på kjernen i låtene. Vi har skrellet alt ned til beinet for å jobbe med det rå og upolerte og vi har prøvd å ta med dette helt spesielle lyset som egentlig bare skisser har, over i de ferdige versjonene». 

Eriksens møte med Kjetil Dalland ble starten på det som i mer enn 20 år har dannet grunnlaget for hennes musikalske katalog. Nå er tiden inn for å løfte fram og utforske dette genuine samarbeidet. Med «Luxury and Waste» inviterer Torun oss tettere på enn noen gang.

"Minimalisme med skyhøy egenvekt" 

Terje Mosnes - Jazz i Norge 

"Det er på mange måter et mesterstykke, der utsøkt spilling og himla fin vokal samvirker." Ole Johannes 

Åleskjær - Vårt Land 

«(…)en demokratisk tango der den ene leder an for i neste øyeblikk å la seg lede. Det er både vakkert og 

intimt, progressivt og svevende." Ole Morten Wilhelmsen - Thewilhelmsens 

"Ei perle av musikalsk historiefortellerkunst" Tor Hammerø 

"Dette årets mest suksessfulle variasjon av melankoli" Na Dann Münster /Week 35 

"Et fabelaktig album" Die Digitale Jazz-Zeitung

 

Lignende: