Transatlantic Express

Kr 250,- + avg. / 03.11.18 22:00 Del denne siden

Dette superbandet, som fikk terningkast 6 av RBs anmelder under Byfesten i 2015 på Lillestrøm, består av 3 nordmenn og 3 amerikanere med en musikalsk CV som er ganske enestående; Staffan William-Olson - gitar (The Real Thing, Mezzoforte, Sharp 9, Babylon Brothers), Palle Wagnberg – B3 Hammond (The Real Thing, P.W. Organ Unit), Nicky Orta - bass (Arturo Sandoval, Randy Brecker, Mike Stern, Chick Corea, Ernie Watts, Julio Inglesias, Englebert Humperdink), J. D. Anderson - trommer (Kirk Franklin, Mariah Carrey, John Legend, Grammy Nominated!), Bill Kooly Scott - vokal (Ruby Baker Band, Bill Scott Band) og Petter Wettre – sax (Joey De Fransesco, Adam Nussbaum, Dave Liebman, Manu Katche)

Historien fortalt av Tom Frogner:

Mange har stiftet bekjentskap med Bill ”Kooly” Scott. Han møtte jeg i Florida for 9-10 år siden, og han har gledet mange av oss de 20-25 gangene han har vært i Norge. Han har sunget og spilt med flere av Norges beste musikere, bla. Staffan William-Olsson og Palle Wagnberg. I november 2014 tok jeg med Staffan og Palle til Florida, slik at de fikk spille med Bill og hans musikerkollegaer der. Konturene av Transatlantic Express ble da skapt. Bassisten Nicky Orta møtte jeg i Florida januar 2015. Han er i verdensklasse, vi har blitt gode venner, og Transatlantic Express er nå komplett. Jazz, funk og soul står disse elitemusikerne nærmest, og jeg tør love et ”grooveparty” i topp internasjonal klasse.

Bandet gjorde en rekke konserter i Norge 2015, 2016 og 2017, og i Florida 2014, 2015 og 2016. Publikum har vært overveldet av begeistring, og bandet gleder seg til å turnere i Norge igjen i 2018.