JazzCode (OJ)

kr 100,- / 03.12.11 16:00 Del denne siden

Knut Riisnæs - tenorsaksofon
Lars Jansson (S) - piano
Mats Eilertsen - bass
Carl Størmer - trommer

I anledning slipp av platen "Entering the Human Age" (NOJAC1105) spiller Carl Størmers Jazzcode med Knut Riisnæs, Lars Jansson og Mats Eilertsen. Bandets nye plate består hovedsakelig av Lars Janssons orignal- komposisjoner, og det er disse låtene som vil bli spilt. Bandet spiller tett, melodiøs jazz av ypperste merke.

- Dette er musikk som holder på enhver scene verden over. Terje Mosnes, Dagbladet
- Et blinkskudd. Erling Wicklund, NRK.

Knut Riisnæs står, sammen med Garbarek, i en særklasse blandt norske saksofonister, og har vært en stilskaper i nordisk jazz i en mannsalder. Aldri har han spilt bedre enn han gjør nå.

Lars Jansson er Sveriges ledende pianist og spiller i en lyrisk men hardtsvingende stil som får en til å tenke både på Keith Jarret og Horace Silver. Han har spilt inn et titalls plater med egen trio, og har også spilt med ledende musikere fra hele verden.

Mats Eilersten er en av Europas ledende bassister, kjent fra the Source, Tord Gustavsen Trio, Bendik Hofseth og mange andre. Han har utgitt en rekke album i eget navn.

Carl Størmer er mest kjent fra Jazzcode og the Real Thing som han var med å starte. Han er utdannet i USA og har gitt ut fire album i eget navn med Jazzcode. Den siste, "Entering the Human Age" og "Being Here" er med Riisnæs, Jansson og Eilertsen.

www.jazzcode.org/beinghere.html
www.jazzcode.org/humanage.html