Østkanten Bluesklubb presenterer Damer i Blues med gjestene Magda Piskorczyk og Aleksandra (Ola) Siemieniuk

Billetter kr 250,- medlemmer kr 200,-. / 04.03.11 22:00 Del denne sidenDelta

Rita Engedalen & Margit Bakken er igjen klare for å besøke Østkanten Bluesklubb. Denne gangen har de også med seg gjester på scenen og publikum vil denne gangen få OPPLEVE 2 NYE bluesdamer ! Magda Piskorczyk og hennes gitarist Aleksandra (Ola) Siemieniuk er gjester denne gang.
2 blueskvinner fra Norge + 2 blueskvinner fra Polen = En håndplukket damepakke - helt utenom det vanlige !

Damer i Blues har besøkt uttalige scener og mange har etter hvert fått oppleve den nære, rotekte og varme musikalske blues forestillingen. Like viktig som det musikalske, er historiene som fortelles om kvinner i bluesens historie, de som aldri opplevde den kred og ære de fortjente ! Rita og Margit har et sterkt ønske om at flere av oss skal vite om disse kvinnene og i sammen gi de en verdig HYLLEST !!!!

Historikk, bilder og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene, blir fremført av Rita og Margit i form av en ekte, nær og akustisk konsert. Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige damene i bluesen trekkes sterkt frem i form av bilder, ord og toner. De er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket.

Da Rita Engedalen besøkte Tidaholm Bluesfestival i Sverige, sommeren 2010 oppstod det en nytt bekjentskap som skulle vise seg å spennende …

En av artistene Rita delte scenen med var Magda Piskorczyk og mildt sagt endte dette opp i en uforglemmelig kirkekonsert for festivalpublikummet. Det oppstod noe magisk i løpet av denne konserten og det ble nok der og da sådd en tanke om et nytt musikalsk samarbeid mellom blueskvinner….

Mulig Rita allerede da hadde Østkanten Bluesklubb sin marskonsert i tankene…..

Magda Piskorczyk er en sanger med en moden, lav og uvanlig stemmeklang. Hun spiller både gitar, bass og perkusjon i tillegg til at hun er låtskriver. Magda ble født i den sørvestlige delen av Polen. Helt siden barndommen har hun sunget overalt og nesten hele tiden. Hun lyttet til musikk av ulike sjangre, men blues, gospel og soul har rørt ved henne mest.

Hennes debut i 2001 ved festivalen i Bialystok ble en stor suksess - hun vant førsteprisen i konkurransen. Hun har sunget med nesten hvert eneste topp polske bluesband eller -artist, men oftest med Michal Kielak (munnspill), Aleksandra (Ola) Siemieniuk (dobro/gitar) og Arkadiusz Osenkowski (tenor sax.). Hun har vunnet The Blues Top Awards som "The Female Blues vokalist of the Year" hele 4 ganger av leserne av det viktigste polske bluesmagasinet "Twoj Blues" ("Din Blues"). Siden 2005 har hun jevnlig opptrådt med sitt eget band på festivaler over hele Europa. Hun har to ganger vært semifinalist i The International Blues Challenge (IBC) i Memphis, USA.

En av Magdas faste musikere er Aleksandra (Ola) Siemieniuk på gitar/dobro som er med på denne kvelden.

Program

neste ti konserter

Hele programmet