Smith Komma John - slippkonsert

Smith Komma John - slippkonsert "Music for Humans"


Mandag 04.04.22 Kl. 20:00 / Kr. 250,- / Billett

Trioen Smith Komma John består av Stian Larsen (git), Adrian Myhr (bs) og Tore Sandbakken (tr), som alle er godt etablerte musikere fra det norske musikkmiljøet med erfaring fra alt fra frijazz til pop til verdensmusikk. Trioen har spilt sammen i flere år og har blant annet spilt på Nasjonal Jazzscene, Lillesalen og turnert Norge og Tyskland. 

I en tid der mesteparten av konserter har ble avlyst bestemte trioen seg for å samle gammelt og nytt materiale og dokumentere trioens musikk i studio. Komposisjonene er skrevet av Stian Larsen og ble spilt inn i Amper Tone i Oslo 13-14. Mai 2021, og slippes på Jazzland 25. Mars 2022. Platen er mikset av Kim Lillestøl og mastret av George Tanderø. Smith Komma John er en god gammeldags gitartrio som treffer både rockerne og jazzerne. Låtene er lekne og har gjerne en lett ironiserende tolkning av musikalske sjangre og stiler. Bandet søker å formidle et uttrykk som har bena godt har bena godt plantet i improvisert jazz med energien fra rock og blues, men lefler gledelig med reggae, latin og frijazz.

Stian Larsen har i hovedsak vært primus motor i bandet, både som bandleder og låtskriver, og er en kjent figur fra musikkmiljøet i Oslo. Han er blitt lagt merke til som en unik gitarist i alt fra jazz og friimpro til pop. Prosjektet Smith Komma John er hans tilbakevending til et mer tradisjonelt trioformat men med bagasjen fra de ulike prosjektene han har jobbet med de siste 10 årene. Hans mål som solist og låtskriverer å ta i bruk velkjente uttrykk og stilarter men rive og slite i det til bristepunktet gjennom et utvidet melodisk uttrykk og harmonikk. 

Det nikkes det til måten jazzmusikere tok i bruk populærmusikk i samtiden og satte det inn i en improvisert setting, fra Charlie Parkers bruk av Tin Pan Alley og latin via Stan Getz’ bossa og Miles Davis’ «Human Nature» til Derek Baileys «Standards» går det en rød tråd med improviserende musikere som tolker andres låter eller henter inspirasjon til egne komposisjoner. Det er i denne tradisjonen Smith Komma John ønsker å videreføre i en tid som i stor grad har «sett og hørt alt». 

Dette er sterke individuelle uttrykk og et samspill som fortjener å bli hørt. Musikerne har flere utgivelser med andre prosjekter som KÖök, Spellemannprisnominerte Kayak, Mapping Oceans, Kim Myhrs YouIMe, Johann Lindvall Trio, Oker og Dag Filip Roaldsnes for å nevne noen.

Lignende: