Kate Havnevik

kr 150,- / 04.05.10 21:00 Del denne siden

Lytteklipp; "Halo"

Kate har bood i utlandet, London og NY, i omtrent 12 år, etter å ha fullført en Bachelor Honours Degree i musikk på Paul McCartney skolen LIPA i Liverpool dro hun til London for å prøve lykken som musiker. Etter mange års hardt arbeid fikk hun til slutt laget sin egen plate “Melankton” på eget selskap og dertetter kom det et dryss av TV-plasseringer for sangene hennes i USA og en kontrakt med Universal Republic der borte.Kate har hatt 8 låter med i Grey's Anatomy, og en av dem var skrevet spesielt for season finale 2. Hun har også hatt sanger i andre serier som OC, West Wing, Commander and Chief, Injustice, Match of the Day og Windfall. Nylig ga hun ut EP'n “Me” og nytt album kommer i sommer.

Hun har et nært samarbeid med produsenten Guy Sigsworth (FrouFrou, Björk, Madonna) som har produsert halvparten av utgivelsene hennes. Kate har tidligere samarbeidet med Röyksopp, hun co-skrev & sang på singlen "Only This Moment" og "Circuit Breaker" fra albumet The Understanding. Hun var også med som sanger på tyskland- og Japan- turne ved lanseringen av platen. Kate skrev og sang en låt pa norske elektronia musiker Dokkemand sin debut “Hons” i 2008.

Musikken til Kate er et melodisk eventyr, mye stryk og rytme. Vokal og tekst står sentrum til en atmosfaere skapende produksjon og sound. Hun har tidligere blitt sammenliknet med artister som Goldfrapp, Kate Bush og Emiliana Torrini.

Etter å ha turnert mye i USA, åpnet for AIR, Owl City og Sigurs Ros etc.... har Havnevik nå flyttet hjem til Oslo. I norge har hun tidligere samarbeidet med Petter Haavik (Ost & Kjex) og Arve Henriksen som begge er med på platene hennes. Hun vil nå etablere seg som artist i Norge og ser fram til a spille konserter og turnere her. Året startet bra da Kate ble spurt om å vaere support for UK artisten Imogen Heap på Rockefeller i Feb.

med seg på scenen har hun; Trygve Seim - sax, Paulin Skoglund Voss - Cello, Pål Bråtelund - Bass og lapsteel

Men først er det Tysklands turne i Mai med den Tyske artisten Schiller, Kate er feature-vokalist på hans siste plate på sangene "The Fire", "Go".

"Melankton takes your breath away..." - NEW YORK TIMES

"A remarkably accomplished debut Recommended Album!" - Q MAGAZINE

"Lush and intoxicating... great album" - THE SUNDAY TIMES

"Kate is the missing link between Bjork, Goldfrapp and Air" - WHAT'S ON LONDON

www.myspace.com/katehavnevik
">

Program

neste ti konserter

Hele programmet