Østkanten Bluesklubb presenterer: Lazy Lester and The Swamp Blues Band

Billetter kr 230,- / medlemmer kr 180,-. / 04.06.10 22:00 Del denne sidenDelta

Gled dere! En amerikansk legende og bluesoriginal kommer til Herr Nilsen! I dette konseptet spiller Lazy Lester munnspill og synger. ”The Swamp Blues Band” backer Lester. Dette bandet består av de norske musikerne Morten Omlid, Jens Haugen og Eskil Aasland (Spoonful Of Blues). Publikum blir tatt med på en reise i Lazy Lesters unike blueshistorie. En miks av blues, rock & roll, Country, Cajun og Louisiana musikk.

Lazy Lester - kongen av swamp blues
Leslie ”Lazy Lester” Johnson er en av de få gjenlevende amerikanske blueslegendene. Lazy Lester er en av nøkkelfigurene i utviklingen av swamp blues sounden. Dette er en miks av blues, cajun, zydeco og country. Han er født i Baton Rouge, Louisiana i 1933. Han er multiinstrumentalist og sanger, men er mest kjent som munnspiller, sterkt inspirert av Jimmi Reed og Little Walter. Han fikk sitt gjennombrudd i samspillet med Lightnin`Slim, og har gjennom årenes løp spilt med alle de store. Han er en stor tolker av Jimmie Rodgers og Hank Williams, og viser med det hvor sterkt blues og country er linka sammen.

Lester er en fantastisk tolker av legender som, Hank Williams, Jimmy Reed og Jimmy Rogers. Det blir gjenhør med låter som I hear you knockin, Sugar Coated Love, I am a lover not a fighter, Nothing but the devil, Blues stop knockin, I made up my mind, Same thing could happend to you, og mange andre klassikere fra Lesters og bluesens historie.

The Swamp Blues Band
De fleste kjenner disse guttene som faste medlemmer i det norske blues bandet, ”SPOONFUL OF BLUES”.

Morten Omlid – Gitar
Morten er en aktiv musiker som er delaktige i flere bluesrelaterte prosjekter. Morten er gitarist, låtskriver og frontmann i Spoonful of Blues. Dette bandet nyet stor respekt for sin sørstatsblues med ekte rocketrøkk. Morten spiller også fast med spillemannspisvinner Rita Engedalen, enten i akustisk format, eller som gitarist i Ritas faste band Backbone. Morten Omlid har også spilt i det kritikerroste retro-bluesbandet R&B Express som for tiden er lagt litt på is. Morten Omlid har spilt med flere av bluesens storheter som for eksempel Johnny Guitar Watson, Pine Top Perkins, Charlie Musselwhite og Snooky Prior.

Jens Haugen - Bass
Jens Haugen er en av Norges mest erfarne og respekterte bassister. Han har en enorm rutine fra helt tilbake til gamle Club 7 i Oslo hvor spilte med navn som Jan Garbarek, Little Earl og Inger Lise Rypdal. Jens har spilt med Kåre Virud, og flere andre storheter i det norske bluesmiljøet som f. Eks. Knut Reiersrud og Knut Nordhagen. Jens spiller også og sammen med Rita Engedalen. Jens har spilt med flere av bluesens storheter, og vært på Europaturne med selveste Ike Turner.

Eskil Aasland – Trommer/vokal
Eskil spiller trommer i Spoonful of Blues og med Rita Engedalen. Han også spilt med flere bluespersonligheter som Super Chikan og T-Model Ford. Han har tidligere spilt trommer i profilerte band som Highland Fling og Notodden Blues Band, i tillegg til å være en ofte benyttet freelance trommeslager i det norske bluesmiljøet.

Program

neste ti konserter

Hele programmet