Østkanten Bluesklubb presenterer: Roffe Wikström

Billetter kr 300,- medlemmer 250,-. / 04.09.10 22:00 Del denne sidenDelta

Rolf "Roffe" Wikström har legendestatus i Sverige som en av landets store musikere. Nå kommer han på besøk til oss igjen.

Rolf Wikström regnes som svensk blues gudfar. Han er ekte Stockholmsgutt, noe hans flere hundre tekster bærer et røft og humoristisk preg av. Alle tekstene er på svensk, og han har noen utrolig flotte gjendiktinger av Muddy Waters, Hank Williams og flere. Disse fremføres med en malmfull og særegen stemme ledsaga av et enestående gitarspill både elektrisk og akustisk. Egenskaper som er foredla gjennom mer enn 40 år som artist.

Han går ikke av veien for å ta for seg andre sjangere innen musikken, og har blitt en sterkt prisbelønna artist for sine tolkninger av Bellman og Ferlin. Han har et ekstremt hardt anslag på gitaren og etter en konsert er plekteret skålformet og gitaren må strenges om. Han har gitt ut 13 skiver, holdt over 2000 konserter og turnert med mange av de store. Særlig har samarbeidet med Albert Collins betydd mye. I Norge vil mange huske han mens han turnerte landet på kryss og tvers med bandet Hjärtslag.

Program

neste ti konserter

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet