Østkanten Bluesklubb presenterer: Sven Zetterberg bluesband

Billetter kr 200,- / medlemmer kr 180,-. / 04.12.09 22:00 Del denne sidenDelta

Sven Zetterberg har holdt det gående siden begynnelsen av 70-tallet, og regnes i dag som en av Europas ypperste bluesmenn.

Sven Zetterberg er en veteran både i svenske og internasjonale blueskretser. 1972 startet han det legendariske Telge Blues. På 80-tallet høstet han og Knut Reiersrud internasjonal suksess med The Four Roosters. Samtidig var han frontfigur i Chicago Express, bandet som i femten år dominerte den svenske bluesscenen totalt.

Sent på 1990-tallet gikk likevel gitaristen, sangeren og munnspilleren Sven Zetterberg i spissen for et eget superband bestående av trommeslagerlegenden Bo Skoglund (fra Peps Perssons), bassisten Mikael Fahleryd og pianisten Pelle Piano. Sammen gjorde de på albumet 'Blues From within' sin egen varme, originale og sjelfulle variant av Chicago-bluesen. Sven har senere gitt ut den kritikerroste CD-en 'Let me get over it' med soulig blues.

I dag rangeres Svenne som Sveriges beste bluesgitarist, og musikken er varm, original og sjelfull. Men like flink er han på munnspill noe vi garantert vil høre denne kvelden.

Sven Zetterberg sång,gitarr munspel
Bertil Pettersson bas
Stefan Sundlöf trummor
Torbjörn Eliasson keyboard,saxofon sång
Anders Lewén gitarr

Program

neste ti konserter

Hele programmet