Guri Schanke

Kr 230,- + avg. / 05.03.16 21:00 Del denne siden

I november 2015 ble Guri Schankes debutalbum ”Ut av mitt hjerte” utgitt på plateselskapet Grappa. Med utgangspunkt i denne platen har entertaineren Guri Schanke nå satt sammen en konsertforestilling hun ønsker å presentere for sitt publikum.

Musikken på platen har norske tekster, og med låter av bl.a. Hanne Sørvaag, Jan Eggum og Anne Grete Preus. Med sitt firemanns store band ønsker Guri å formidle låter som har betydd mye for henne gjennom hele hennes karriere, og det blir både kjente låter i nye arrangementer og nyskrevet musikk.

Medvirkende:
Guri Schanke, Jon Willy Rydningen, Per Mathisen, Hans Mathisen og Alex Pettersen.

Bakgrunn:
Guri Schanke er mest kjent for sin teaterkarriere, særlig i revyer og musikaler. Hun var i 1988 med i den norske oppsetningen av Les Misérables. I 1990 spilte hun rollen Betty Løvberg i ABC-teater-oppsetningen av forviklingskomedien Den spanske flue. En av forestillingene er udødeliggjort gjennom NRK-opptak som fremvises hvert år i romjulen. I 6 år spilte hun Gudrun i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad tidlig på 1990-tallet. Fra 1998 til 2003 spilte hun i TV-serien Hotel Cæsari rollen som "Torild Hammerfest". Hun var med i TV 2s populære underholdningsprogram Skal vi danse i 2006. Den 10. februar 2007 vant Guri Schanke den norske finalen av Melodi Grand Prix med låten «Ven a bailar conmigo» og hun representerte Norge 2007 i Finland. I 2011 var hun tilbake i MGP, som gjesteartist i åpningsnummeret under finalen i Oslo Spektrum.

Guri Schanke giftet seg med skuespilleren Øivind Blunck i 1991, men de ble skilt i 2008. Hun er datter til teaterinstruktør Liv Borg Thorsen og niese av revydirektøren og -forfatter Einar Schanke.

Program

neste ti konserter

Hele programmet