Østkanten Bluesklubb presenterer: Baskery

Billetter kr 180,- medlemmer kr 150 / 5.9.2008 kl 22.00 Del denne siden

Ex-Slaptones søstrene Bondesson med røskende vakker Americana, Folk & Punkblues.

Baskery gjorde stor suksess på ByLarm i Oslo i februar og fikk Norges roots-rock-ekspert og rock-journalist Øyvind Pharo til å uttale dette:
”Baskery var kanonbra. Synes det var like mye punkblues, hillbilly og garasje i brygget deres som bluegrass. De hadde trøkk, utstrålig og sjarme i massevis. Pure dynamite!!”

Baskery er debutanter, men ingen nykommere. Tidligere har Greta (slide-banjo, dobro, munnspill, trommer/perc) Stella (kontrabass) og Sunniva (akk. & el-gitar) turnert i Europa og USA sammen med pappa Jan-Åke i det mer Rockabilly-baserte Slaptones, som support for legenden Brian Setzer, men mest på egenhånd og har ikke minst blitt lagt merke til i det Roots-interesserte Norge.

Nå står søstrene på egne ben i Americana-landskapet mellom Country-Folk, Bluegrass og Punk-Blues. Med perfekt finstemte vokaler som bare søstre kan oppdrive og et intenst akkustisk lydbilde i gatesanger-stil, har de fryst mang en publikummer på ryggen.

3-spors-singelen “One Horse Down” er ute og debutalbumet har i disse dager, mai 08 nettopp kommet ut i Sverige og albumet får Norgespremiere fra 1. september.

Slaptones ble oppdaget av et svært entusiastisk EMI Capitol på en gig i Stockholm i 2002 da de hadde blitt en snakkis i Stockholm. De ga ut deres første svært så Rockabilly og Blues-aktige plate “Simplify” i 2003 med hovedsaklig coverlåter som de satte sitt forfriskende preg på. Johnny Kidd/Stray Cats-låta ”Please Don´t Touch” ble til video og plutselig var de rikskjendiser i hele i Sverige. CD nummer 2 “Amplify” kom i 2004 brøt stilmessig en del med nummer 1 og var mer i roots-country og rock-gata med bare egne låter og flere videoer, men der hjalp ikke EMI mye til og lot skiva synke som en stein, tiltross for flere låter med hit-materiale. Omtrent på denne tiden så tok en herre ved navn Brian Setzer kontakt med Slaptones og ville ha dem med på sin Europa-turne. De spillte bl.a. support for han på Rockefeller i Oslo i juli 2005, etter de ironisk nok selv som fans, hadde tatt turen over fra Stockholm for være blant publikum på Setzers konsert på Rockefeller i okt 2001.

Stray Cats-sjefen Brian og hans manager var så hektet på Slaptones at de også fikk være med på Brian Setzer Orchestras juleturne i USA i 2005. Brians manager var villig til å gi dem en management-deal for hele verden de pent måtte takke nei til da den på lang sikt ble for krevende og ga søstrene altfor for lite frihet.

Til manges store sorg ble det slutt for Slapstones. Deres siste jobb ble en kanonforestilling på Blues i Vintermørket i Vardø i november 2007. Nå er visst ikke det så mye å grine av lenger da Baskerys punk attitude og musikalitet viser at søstrene Bondessons talent har mengder av livets rett med sitt kapittel 2...

Baskery
Østkanten Bluesklubb

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet