Plastic Sun

Plastic Sun


Mandag 06.05.19 Kl. 20:00 / Kr. 150,- / Billett

PROG FRA NOTODDEN
 
Inspirert av 70-tallets progrock samt påvirkning fra så vel datidens jazz som hardrock, har Plastic Sun funnet sitt konsept. Et ønske om å utforske et åpnere og mer sjangeroverskridende uttrykk har ført til en annerledes formasjon og tenkemåte. Musikken skal ha rom for improvisasjon, være uforutsigbar og ha skiftende stemninger. Lytteren skal tas med på en ny trip for hver låt som spilles.  
 
Musikalsk sett har medlemmene i bandet ulike utgangspunkt og bakgrunn, bl.a. blues og metal. Selv anser de det som en styrke. Den «frie» rocken fra 70-tallet har blitt brukt som en ledetråd i prosjektet. Samspill, improvisasjon og live-feeling var viktige ingredienser den gangen; noe av dette har blitt borte på veien fram til dagens musikk men Plastic Sun tar dette på høyeste alvor. Bandet har også klare referanser til datidens innspillingsteknikk og -ideologi samt til produsenter fra den tiden, f.eks. Alan Parsons (Pink Floyd).    
 
9 originalkomposisjoner er utarbeidet på øving og i studio. Bandet har et organisk og åpent lydbilde og jobber ut fra filosofien: «ekte instrumenter og prestasjoner». Resultatet strekker seg fra symfonisk rock til jazz med innslag av norsk folkemusikk, sydd inn i deres unike Telemarksprog. Bandet har komponert, arrangert, spilt inn og mikset all musikk i eget studio.

Plastic Sun består av: Håkon Kyllingmark (Mindgrinder, Spider, Rock Hospital): Gitarer, lapsteel, vokal. André Søgnen (Zyklon, The Wretched End, SCUM): Trommer, perk., bass. Espen Fjelle (Kåre Virud, Norsk Utflukt, Knut Reiersrud): Orgel, piano, synth.

Foto: Bjørn Borgen.

Lignende: