Goylem Space Klezmer

Kr 150,- / 06.09.14 22:00 Del denne siden

Gjennom 5 år med stadige mer populære opptredner på fester, private klubber, kunståpninger og nachspiel i Norge og Sverige har Goylem Space Klezmer vokst frem som et av de mest originale og heftige klezmerensemblene i Skandinavia.
Goylems musikalske uttrykk er forankra i en progressiv tradisjon, som går fra den beryktede klarinettisten Naftile Brandwein - gjennom Dave Tarras, til David Krakauer, Rabbinical School Dropouts og jazz-saksofonist John Zorn's ny-klezmer.

Med en klassisk besetning av trekkspill, klarinett og bass, sterkt forøkt med kvinnelig vokal, perkusjon og en dose elektronikk, har Goylem utviklet et lydbilde som på samme tid er friskt, uhøytidelig og ambisiøst nok til å gjøre krav på å utgjøre et genuint nordisk radiouttrykk i tradisjonen: Spaceklezmer er ny norsk eksperimentell klezmer - hvor orientaliserende klarinettlinjer kompes av riff-trekkspill med svake assosiasjoner til svenske Hädningarna og norsk postpunk ala Ym:stammen. Fritt flørtende med nordisk folkemusikk, bebop, psykedelisk prog og samtidig popmusikk fra Midtøsten.

Erlend Barrat-Due Solum har spilt bl.a. med den kanadiske klezmoren Geoff Berner, og er en oppseilende stjerne blant Skandinavias klezmerklarinettister. Nikolai Rohrlapper er spent fast i trekkspillselene, på kontrabass stiller Hans Erik Wagner og bak trommene Øystein Hvamen Rasmussen (Oslo Inn)

Program

neste ti konserter

Hele programmet