Østkanten Bluesklubb presenterer: Holmes Brothers

Billetter kr 300,- / medlemmer kr 250,-. / 06.11.10 22:00 Del denne sidenDelta

The Holmes Brothers - veteraner med gnist og overskudd er tilbake.
Med Sherman Holmes dype baryton, Wendell Holmes klassiske soulkvaliteter og Popsy Dixons bevrende falsett er The Holmes Brothers en levende inkarnasjon av klassisk B.B. King-rhythm’n blues, Blind Boys Of Alabama-gospel, New Orleans-blues og Solomon Burkes countrysoul.

Snart har alle tre passert de 70 år. Men som gruppe formår The Holmes Brothers å holde et flott nivå, som gør dem like aktuelle anno 2010, som dengang omkring 1990 – og altså meget sent i karrieren – hvor først Peter Gabriel og deretter Springsteen, Dylan, Reed, Van Morrison, Patti Smith osv. oppdaget dem og gikk i diverse samarbeider, som for alvor gjorde de tre kjent verden over. Blandingen av rootsrock, rhythm'n'blues, soulet korsang og gospel er smittende, og selv om uttrykket generelt er positivt, er de ikke blitt tannløse gamlinger: både dagens USA og de solskinnsvenner som svikter, når der virkelig er behov, blir ristet av dem.

Fra forrige State Of Grace fra 2007 til årets Feed My Soul, trioens fjerde album for Alligator, har de fått med seg den ungdommelige kraften til country/pop/singer-songwriter Joan Osborne. Og utrolig nok fremstår de som ungdommelige og vitale på et av sine beste album noensinne!

Dette er hva du kan kalle en fullendt soul/blues-meny. Dyppet i gospel og tilsatt singer/ songwriter-formidlingen i country. The Holmes Brothers er nærmere sine røtter i blues, soul og countrysoul på sitt siste album enn på lenge. De er mer på bluesklubbene enn i kirkeatmosfæren, og med stort sett egenskrevet materiale er det mye å bli imponert over.