Falkevik

Falkevik


Onsdag 06.11.19 Kl. 20:00 / Kr. 220,- / Billett

Falkevik er en trio som forener moderne popmusikk med det kalde, nordiske jazzuttrykket og befinner seg i landskapet singer-songwriter/indiejazz. I front finner vi pianist, låtskriver og vokalist Julie Falkevik Tungevåg. Hennes unike og klokkeklare stemme fester seg umiddelbart hos lytteren.

Falkevik kombinerer lyriske instrumentelle partier med riffbaserte soloer, og besitter fleksibiliteten til en jazztrio. Julie eksperimenterer med pianoets yttergrenser gjennom aktiv bruk av effekter som delay og vreng, noe som gir lydbildet en spennende og røff dybde.Falkevik slapp i oktober 2018 sitt debutalbum Louder than I’m Used To. Det fikk strålende mottakelse: Dagsavisens anmelder Geir Rakvaag ga plata terningkast 5 og skrev at “Falkevik står fram som et av høstens beste nye navn”. Aftenposten trillet også terningkast 5, under overskriften “Jazztrio med popteft”, og anmelder Eivind A. W. Stuen konkluderte med at “Falkevik har rett og slett funnet sin plass musikalsk og leverer en gjennomført debut”. Plateslippet ble markert med påfølgende turné i Tyskland, hvor de høstet suksess og lovord fra både publikum og anmeldere. Etterspørselen har derfor resultert i ny Tysklandsturné høsten 2019.

Medlemmene i Falkevik kommer fra forskjellige bakgrunner, men har til felles at de alle er veletablerte musikere med godt fotfeste i det unge jazzmiljøet i Norge. Sammen legger de for dagen en enorm allsidighet og lekenhet, og demonstrerer musikalitet på høyt nivå.Falkevik består av Julie Falkevik Tungevåg på piano og vokal (spiller med bl.a. Erlend Ropstad, Synne Sanden og Ine Hoem), Ellen Brekken på bass (kjent fra bl.a. Hedvig Mollestad Trio og MAAR) og Marius Trøan Hansen på trommer, kjent fra bl.a. Funky Phat.

«Falkevik står fram som et av høstens beste nye navn.»Dagsavisen, terningkast 5

«Falkevik har rett og slett funnet sin plass musikalsk og leverer en gjennomført debut.»Aftenposten, terningkast 5

Photo: Gui Rebelo 2018

       

Lignende: