Hanne Tveter "Release"

cc 100,- / 7 april kl 20:00 Del denne siden

PLATERELEASE

Hanne Tveter slipper sitt nye album ”My letter to the world” den 7. april og det må jo markeres. Derfor blir det en ”heidundranes” feiring her på Herr Nilsen klokken 20:00.

Alle tekstene på det nye albumet er skrevet av den store Amerikanske 1800 talls poeten Emily Dickinson og det hele er tonesatt av Finn Evensen. Du kan forvente deg en musikalsk opplevelse i sjangeren jazzpop, med islett av country, tango og flamenco.

Med seg på scenen har hun Marius Graff, gitar, Torbjørn Sandvik, gitar, Jens Fossum, kontrabass Håvard Fossum, sax og Antonio Torner , percussionog Simen Vangen på trommer.

Hanne debuterte i 2002 som tekstforfatter og låtskriver med soloalbumet ”Elementer”, og høstet godord for sin personlige stemmebruk og formidlingsevne. Senere etablerte hun seg i et akustisk jazzlandskap med Hanne Tveter Kvintett, og jobbet en lengre periode med repertoar fra jazzens gullalder. Hun er også vokalist i brasiljazzbandet Borboleta.

De siste årene har hun funnet frem til poesien, og på initiativ fra Bjelleklang-vokalist
Finn Evensen laget en plate basert på hans tonsetting av Emily Dickinsons tekster.

Hanne har satt seg grundig inn i et utvalg av Dickinsons dikt; Jeg prøver å forstå den hvitkledde damen, som levde et usedvanlig stille liv utad, men i hemmelighet skrev nærmere 2000 dikt om sine undertrykte følelser, sier Hanne – Jeg opplever at der jeg ville skreket høyt, kvalte Emily skriket i puta. Likevel er det kanskje ikke så stor avstand mellom da og nå: Diktene hennes tar opp de store grunnleggende temaene, som aldri går av moten.

Program

neste ti konserter

Hele programmet