Egil Skram

Kr 150,- / 07.04.14 21:00 Del denne siden

The Lawmen are Coming, Egil Skrams debutalbum kom i oktober 2013 og ble spilt inn i Bergen med HP Gundersen bak spakene. Albumet bærer bud om sterke referanser til musikkhistorien; Elvis Presley, Waylon Jennings, Johnny Cash, Gram Parsons og JJ Cale. Selv om Egil Skram debuterte i en alder av 38 år, er han er erfaren musiker med nærmere tusen konserter i ryggsekken. Allerede som 17-åring busset han rundt i Agderfylkene med PA-anlegget på slep og spilte på steder han ikke var gammel nok til å komme inn.

Som 23 åring ble han nær drept i en vogntogulykke og legene dømte ham til et liv i rullestol. Men skjebnen ville det annerledes: Femten år senere, hvorav to år i fengsel og tre år på rehab, står han nå fjellstøtt og forteller historier musikknorge ikke har hørt maken til på lenge. Mange av låtene fra The Lawmen are Coming fungerte som lydspor til dramaserien Hjem som gikk sin seiersgang på Nrk 1 i vinter.

- Høy harryfaktor, dyp kunst.

HP Gundersen, produsent og musiker på plata.

-Skram framstår som en sørlandsk JJ Cale og han får hjelp av bergenser HP Gundersen med å få soundet på plass og steelgitarene til å hvine. Tom Skjeklesæther/ Klassekampen

Østlendingen, terningkast 5 -Roots av høy klasse

Firdaposten, terningkast 5 -Dette er kanskje oppfølgjaren Steinar Albrigtsen aldri klarte å levere. Ja, så bra er det.

Stavanger Aftenblad, terningkast 4 -Ektefølt country a la Waylon Jennings, Johnny Cash og JJ Cale

BergensAvisen, terningkast 4 -Det er rett og slett godt håndverk

Program

neste ti konserter

Hele programmet