Jacob Young Kvintett feat.
Trygve Seim og Marcin Wasilewski trio

Kr 220,- / 07.05.15 21:00 Del denne siden

På forsommeren i fjor slapp den norsk-amerikanske gitaristen, produsenten og låtskriveren Jacob Young sitt tredje album på ECM: "Forever Young". Albumet har fått svært god mottagelse i både norsk og internasjonal presse. Etter en svært velykket USA turné og festivaljobber i Europa står nå Norge for tur.

Med seg på albumet har Young den norske saksofonisten Trygve Seim, pianist Marcin Wasilewski, bassist Slawomir Kurkiewicz og trommeslager Michal Meskievicz fra Polen.

Terje Mosnes skrev “Det lages ikke mange album der musikk med så høy tilgjengelighet er paret med så mye ferdighetskrevende finesse og god smak i musiseringen" , mens Dag og Tids Lars Mossefinn mente at utgivelsen var Youngs klart sterkeste så langt. Amerikanske Rolling Stone Magazine anbefalte albumet på det varmeste i sin anmeldelse. Den britiske storavisen The Guardian gav albumet 4 av 5 mulige, og albumet fikk også en firestjernes anmeldelse i verdens ledende jazzblad Downbeat.

"Forever Young" er et album breddfult av melodisk oppfinnsom, harmonisk sofistikerte jazz, komponert av den norsk-amerikanske gitaristen Jacob Young. Rundt seg har han samlet et inspirert lag av toppmusikere fra sin generasjon. Young og saksofonist Trygve Seim har vært venner siden skoledagene, og har spilt sammen i mange sammenhenger gjennom årene. Med seg på dette albumet har de i tillegg den polske pianisten, bassist og trommeslageren fra Marcin Wasilewski Trio, en gruppe som på tross av sin unge alder allerede har spilt sammen i 20 år.

Forever Young er Jacob Youngs første innspilling med den polske trioen. Men Trygve Seim har jobbet mye med Wasilewski og bassist Slawomir Kurkiewicz mens alle tre var medlemmer av Manu Katché sin turnéband. Forever Young ble spilt inn i Oslo Rainbow Studio i august 2013 og produsert av Manfred Eicher.