Erik Smith

Babylon Brothers

Kr 200,- / 07.09.13 22:00 Del denne siden

Babylon Brothers ble satt sammen i 2011 for en eneste konsert i Oslo. Etter overveldende publikumsoppslutning, utrolig respons og meget høy hyggefaktor hos guttene i bandet ble det bestemt å utvikle konseptet videre. Og konseptet er rett og slett å spille egenkomponert, groovy, iørefallende og publikumsvennlig med energi og trøkk. Skal man forsøke å sette musikken i bås så er muligens Funky Jazzrock beskrivende, ispedd influenser fra både latin, jazz og pop-verdenen.

I bandet:

Staffan William-Olsson-Gitar: Staffan er gitarvirtuos i verdensklasse. I sitt hjemland Sverige spilte han i bandet Hawk On Flight hvor han overtok gitarstolen etter Ulf Wakenius. Han jobbet også med Bob Berg, Lee Konitz og Palle Mikkelborg. Etter ankomst i Norge i 1986 ble det etter en kort stund heavy-bandet “Sons of Angels” som rakk å selge 100.000 plater før de ble oppløst. I 1992 ble “The Real Thing” startet og med Staffan som gitarist og komponist ble de et av landets aller mest populære jazzband. Han var også i noen år medlem i legendariske “Mezzoforte”. Med mye på hjertet både som gitarist og komponist har han også begitt seg inn i storband-verdenen med sitt band “Sharp 9”. Han står også for mesteparten av reportoaret i Babylon Brothers.

Erik Smith-Trommer: Erik er en av landets mest profilerte trommeslagere og har en allsidig karriere uten sidestykke i Norge. Han har siden tenårene vært en av de aller mest brukte session/turnémusikerne i landet og har jobbet med alt som kan krype og gå av artister og musikere i en rekke genre. Erik har også skapt seg et navn utenfor landegrensene blant annet som foredragsholder og clinic musiker. Han har medvirket ved Yamaha Groove Night i USA og holdt foredrag to ganger ved verdens mest prestisjefylte tromme evenement PASIC i 2004 og 2008. Her delte han plakaten med trommeslagere som Roy Haynes, Steve Ferrone, Chad Wackerman, Antonio Sanchez og Manu Katche. Erik er mottaker av Spellemannsprisen og fikk nylig æresprofessorat ved et av Kina´s eldste universiteter.

Tom Erik Antonsen-bass: Tom Erik er uten konkurranse Norges mest benyttede el. bassist gjennom de siste 25 årene. Som en tredjedel av brødre trioen Tom Erik, Jens Petter og Ole Edvard Antonsen besitter han dypt musikalske og tekniske ferdigheter. Tom Erik har turnert og gjort innspillinger med de fleste i Norges musikkliv bl.a. Jahn Teigen, Jon Eberson, Bobbysocks, Horns for Hire og mange flere. Han har vært “mest sett” musiker på NRK i årevis gjennom programmer som Lør Dan, Den store Klassefesten, utallige Grand Prix finaler, Momarked show og Spellemannspris utdelinger. Tom Erik er kjent for å ta groovy basspill på alvor! I 2005 ble Tom Erik tildelt Rolf Gammleng´s ærespris som en hyllest fra Musikernes fellesorganisasjon, Gramart og Fonogramprodusentene for særdeles betydningsfullt arbeid innen musikkinnspilling i Norge.

Frode Mangen-Keyboards: Frode har de siste årene seilt opp som Norge´s mest brukte studio og session keyboardist. Takket være sin allsidighet og ubesværede tilnærming til musikk er han like komfortabel i bandet til Ole Børud som i “Allsang på grensen”. Han har i tillegg dype røtter i gospelmusikken og er både solist og groove-meister i særklasse. I Babylon Brothers tar han i bruk hele sitt repertoar på et imponerende oppsett vintage-synther godt blandet med dagens teknologi.

Program

neste ti konserter

Hele programmet