"Tony and the Banks" spiller Genesis

Kr 250,- + avg. / 07.10.18 20:00 Del denne siden

Tony and the Banks inviterer til en hyllestkonsert for det legendariske rockebandet Genesis! Genesis ble startet av Tony Banks, Peter Gabriel og Mike Rutherford i 1967, og deres produksjon mellom 1970 og 1977 regnes som noe av den beste og viktigste innen progressiv rock. Etter at Peter Gabriel forlot gruppen tok trommeslager Phil Collins steget fram på scenen, og ble gruppens nye frontfigur. I 1977 sa også gitarist Steve Hackett takk for seg, og gruppen ble nå en trio. Men med Collins ved roret økte stadig populariteten, og mellom 1980 og 1992 var de et av verdens mestselgende band, og selv konserter på de største arenaene i verden ble utsolgt. Stilen skiftet gradvis fra progressiv rock, i retning mer rendyrket og enklere pop og rock.

Musiker og Grammynominert dirigent Øystein Fevang har tidligere gjort seg bemerket med sine store tribute-konserter til bl.a. Elton John, Supertramp og Queen. Men til tross for at Fevang har vært Genesis-fan siden 1977, har han etter eget utsagn «ikke tort å ta i Genesis før nå, av den enkle grunn at jeg ikke har vært klar, og heller ikke har funnet de riktige musikerene».

Nå har heldigvis Øystein Fevang funnet sine favorittmusikere, og Tony and the Banks hadde sin debut på hovedscenen på Holmestrand Kultfestival i juni. Foruten Fevang, som spiller keyboards, består «Tony and the Banks» av Leif Ovesen/trommer, Håvard Caspersen/gitar, Espen Hauge/bass, og Rolf Kristensen/vokal.

Låtene på denne konserten er først og fremst hentet fra Genesis’ tidlige periode, med legendariske låter som «Watcher of the skies», «The Cinema Show» og «Firth of fifth». Men du får også høre mye fra det glimrende albumet «And then there were three …» (1978), og hitlåter som «Mama» og «Turn it on again».

Dette blir en sjelden anledning til å høre Genesis’ store musikk fremført fra en intimscene, så det er lurt å kjøpe billetter på forhånd.