Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio


Tirsdag 08.03.22 Kl. 20:00 / Kr. 295,- / Billett

Når det kommer til pianotrioer er Espen Eriksen Trio blant de aller beste. Bandet har blitt viden kjent for sin melodiske minimalisme, subtile komposisjoner og vakre, lyriske stemninger gjennom fem strålende album på plateselskapet Rune Grammofon og konserter verden rundt. For å sitere BBC sin anmeldelse av trioens andre plate: ”A wonderfully plaintive jazz record, abandoned to the lost art of melodic minimalism, stripped back and beautifully near bare. No smoke and mirrors, just the graceful chemistry of superb musicians at the top of their game”.

De siste årene har Espen Eriksen Trio også samarbeidet mye med den britiske jazzstjernen Andy Sheppard, som også er med på 2018-utgivelsen ”Perfectly Unhappy”. De etterfølgende turneene var store suksesser med utsolgte hus Europa rundt og konsertsendinger blant annet på BBC Radio.

I høst spissa trioen formen på prestisjeklubber som Ronnie Scott’s (London), Montmartre (København) og Fasching (Stockholm) og er veldig klare for å spille på hjemmebane igjen på Herr Nilsen. Vi ønsker velkommen til en konsert med fengslende og lyriske sanger - ofte melankolske og oppløftende på samme tid. 

Eller som Dagsavisen skrev om 2020-utgivelsen «End Of Summer»:

–  Den mest melodiske jazzen vi kommer til å få høre i år.

Espen Eriksen (piano/komposisjon) // Lars Tormod Jenset (kontrabass) // Andreas Bye (trommer)

Foto: CF Wesenberg@kolonihaven.no

Lignende:
Tirsdag 08.11.22 Espen Eriksen Trio med Andy Sheppard