The Bills

The Bills


Lørdag 08.04.23 Kl. 21:00 / Kr. 240,- / Billett

Bill Booth og Billy T skaper sammen et rikt og variert lydbilde på scenen, med tostemt sang, bass, gitar og fele. Uttrykket er elegant og presist ut til fingerspissene når de spiller roots musikk med folklorisk klangbunn og rå og tung countryblues.

Bill Troiani vant Spellemannsprisen i genren blues i både 2010 og 2012 med sitt band Billy T Band. Han var igjen nominert for Spellemannspris i 2017 og er på nytt nominert i år med albumet Hi Paradise. Låtskriveren, bassisten og sangeren er opprinnelig fra New York. Han har blant annet turnert i mange år med Tom Russel Band, samt spilt med berømtheter som Lightning Hopkins, Eddie Kirkland og Nancy Griffith. Her hjemme kan man liste blant annet Vidar Busk, Amund Maarud, Joakim Tinderholt og Jørn Hoel .

Amerikanske Bill Booth er spesielt godt kjent for sin traktering av fela, samt sitt låtskrivertalent. Hans solo-utgivelser har høstet svært god kritikk. Albumet 'New Land', mottok f.eks. terningkast 5 i elleve norske aviser. CD'n "Some Distant Shore" fra 2017 ble Spellemannsprisnominert i 2018. "Some Distant Shore² som er inspirert av keltisk historie og kultur fikk strålende anmeldelser i Norge så vel som i utlandet hvor den blant annet lå på USA¹s topp 40listen "Folk Radio Playlist Chart². 

Lignende: