Sandvika Storband: Big Band Boland Night

Kr 150,- / 08.05.11 20:00 Del denne siden

Storbandsøndag - Big Band Boland - Sandvika spiller fra Kenny Clarke Francy Boland Big Bands råeste repertoar!

Kenny Clarke, Francy Boland og Gigi Campi startet Kenny Clarke Francy Boland Big Band i Köln i 1961. Gigi Campi var manager og han valgte å la bandet spille utelukkende komposisjoner og arrangement av Boland. Dette ga bandet en enestående karakter. Bandet betegnes som det mest betydningsfulle storbandet utenfor USA. Besetningen var internasjonal og i toppklasse, men Campi klarte likevel å holde bandet sammen og gjøre en lang rekke innspillinger og opptredener fram til 1972.

Kjente navn fra bandet er: Benny Baily, Åke Persson, Art Farmer, Sahib Shihab og Tony Coe. Bandet hadde som gjester: Johnny Griffin, Eddie Davis, Phil Woods, Zoot Sims og Stan Getz.

Ronnie Scott spilte i bandet og en av de legendariske opptredener de hadde var et to ukers engasjement ved Ronnie Scott's Club i London i februar 1969. Opptak fra disse konsertene ble utgitt på LP-ene Volcano og Rue Chaptal - innspillinger alle snakket om.

Programidé og tilrettelegging av musikalsk materiale ved Biørn Barlo

Sandvika Storband feirer 40 år med en konsertserie på Herr Nilsen i Oslo. Først ut var "Tribute to Buddy Rich" med Erik Smith som solist, Latinamerikansk musikk med Sergio Gonzales, Sverre Indirs Joner og Frank Brodahl og Herbolzheimer/McConnell med Birger Carlsen og Eckhard Baur.

Program

neste ti konserter

Lørdag 30.05.20 16:00

Helle Brunvoll og Magne Arnesen - strømmekonsert

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet