Mats Holmquist

Big Band Sunday: Mats Holmquist med Sandvika Storband "A tribute to Herbie + 1"

Kr 150,- + avg. / 08.05.16 20:00 Del denne siden

Mats Holmquist, internasjonalt merittert komponist, arrangør, storbandleder, forfatter og pedagog med hovedinteresse storband. Han er kjent for å skrive for og lede det ledende bandet Stora Stygga fra Stockholm. Han gjester Sandvika Storband i Kristihimmelfarts helgen for å instruere og framføre hans arrangementer av et knippe med Herbie Hancocks mest iørefallende komposisjoner. Med er Dolphin Dance, Maiden Voyage og Watermelon Man. "+1" referer han til "Stevie R.", hans fengende stykke inspirert av Steve Reich. Hans personlige tilnærming til storbandet som ensemble er magisk og gir komposisjonene en flott dimensjon.

Mats Holmquist er en av moderne storbandmusikks mest interessante komponister or arrangører. Med Mats Holmquists Stora Stygga Big Band og utallige band verden over virker han som leder, pedagog, foreleser og han jar skrevet og utgitt verker om komposisjon og storbandmetodikk. Han er kunstnerisk leder for Shanghais JZ All Star Band som regnes for Kinas fremste.

Mats har tidligere hatt prosjekter med Chick Corea og Wayne Shorters musikk. Chick Corea( som også er kjent for å ha spilt på samme konsert om Sandvika Storband under jazzfestivalen i Cork, Irland) skriver om Mats prosjekt: "Congratulations on a very creative set of arranging and playing. Your inspiration definitely communicates through these beautiful arrangements and wonderful renditions. My compliments ..."

Stora stygga framførte Wayne Shorter prosjektet på turne med Dave Liebman som solist. Sandvika Storband har også framført disse arrangementene.
Mats har utgitt boken "The General Method for Big Bands" på Aebersold Jazz Link og arbeider på et prosjekt med Sveriges mest kjente og vakre sanger.

Frank Brodahl er Sandvika Storbands musikalske leder .

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg. Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

Sandvika Storband anno 2016 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.