Christianssand Ensemble

Kr 250,- + avg. / 08.05.17 21:00 Del denne siden

Etter over femtenhundre konserter over hele landet, og med en historie tilbake til 1999, har det de siste par årene vært ganske stille fra Christianssand Ensemble (CSSE). Likevel vil enhver spådom om ensemblets død bli gjort til skamme, når vi denne våren nok en gang kan oppleve det energiske bandet på scener rundt om i landet.

I lange tider har det vært stor aktivitet bak lukkede dører, der bandets nye vokalist, Hans Marius Hoff Mittet, og resten av musikerne har jobbet frem ny musikk og lekt med nye instrumenteringer. Melodier, tekster, og instrumenter har blitt demontert og remontert, og bandets uttrykk blitt utviklet og utvidet.

Resepten er likevel den samme - egne låter med norske tekster, boblende energi og sitrende nerve der de sikter seg inn på den smale aksen mellom skyggefullt alvor og rein, uforfalsket livsglede. Inspirert av salmer, chansons og østeuropeisk folkemusikk; tilsettes den helakustiske kraftsalven også gnister fra den amerikanske populærmusikkarven i alle dens
avskygninger.

Hans Marius Hoff Mittets sterke sceniske tilstedeværelse og formidlingsevne er allment kjent via mang en teaterscene rundt om i landet. Dette, kombinert med hans formidable og unike egenskaper som sanger, gjorde Mittet til den perfekte arvtager som vokalist i ensemblet. CSSE-toget ruller derfor igjen, og ombord serveres spilleglede, lekenhet og melodisøte, sarte tekster, presentert med like deler kraft og gentleman-eleganse.

Og jo, sist, men ikke minst: Etter å ha båret ”Christianssand” – navnet med stolthet i en årrekke, er det nå på tide å stå på egne bein og la sørlandsbyen få beholde holde navnet sitt i fred. Vi gir dere: Salto Mortale!

Hans Marius Hoff Mittet – vokal
Brynjar Rasmussen – klarinett, kor
Marius Tobias Hoven – trombone, kor
Jarle Storløkken – gitar, kor
Per Einar Watle – gitar, kor
Eirik Are Oanæs Andersen – kontrabass, kor

”Det er fest, det er sirkus - men likevel er CSSE dypt og seriøst forankret i et uttrykk de har finslepet til presisjon gjennom 15 år sammen, og langt på vei skapt sin egen sjanger”
Rana Blad

Program

neste ti konserter

Hele programmet