Bernt Brinck-Johnsen Kvintett

kr 150,- / 08.06.13 16:00 Del denne siden

Bernt Brinck-Johnsen - barytonsaksofon
Per Martin Berg - trompet
Roy Hellvin – piano
Kristen Svendsen – kontrabass
Tom Olstad – trommer

Brinck Johnsen Quintet har valgt ut et repertoar som inneholder komposisjoner av bl.a. Gerry Mulligan, Fats Navarro, Hank Mobley og Horace Silver. Vi får servert perler fra jazzen i 50- og 60-årene framført av profesjonelle musikere med lang fartstid i norsk jazz.

Bernt Brinck-Johnsen, orkesterleder og barytonsaksofonist, spilte i husband på Club 7 i 70-årene med Arild Wikstrøm, Calle Neumann, Alf Kjellmann, Ditlef Eckhoff og Ole Jacob Hansen. I 80-årene hadde han egne band og drev klubben Jazz Alive. Han har ved mange anledninger presentert seg med internasjonale gjesteartister og har utgitt 9 cd’er.

Roy Hellvin er en av våre fineste jazzpianister og er kjent fra hovedstadens teater- og jazzmiljø og dessuten gjennom en rekke plateinnspillinger. Han ledet tidlig egne besetninger, og har backet Lucky Thompson, Calle Neumann og Jesper Thilo. Videre spilte han med Bernt Steen/Harald Bergersen kvintett, Radiostorbandet, Per Nyhaugs Studioband og Frode Thingnæs blant mange flere.

Per Martin Berg, trompetist fra Sandefjord, med 30 års erfaring som lead-trompetist og solist i flere storband, og solist i mange musikalske sammenhenger.

Kristen Svendsen, bassist fra Kristiansand, som startet med å spille jazz i 15-årsalderen sammen med saxofonisten Sigurd Køhn. Han spilte i forskjellige sammenhenger på Club 7 fra 1978, og han har spilt med mange jazzmusikere i Norge, bl.a. Paul Weeden, Vidar Johansen og Odd Riisnæs.

Tom Olstad er bop-trommeslager i særklasse med en musikk-CV som kan ta pusten fra de fleste. Han har vært med på utallige plateinnspillinger, jazzfestivaler, radio og TV, og er en av Oslos mest ettertraktede trommeslagere. Hans første album i eget navn var "Changes for Mingus" med egne komposisjoner inspirert av nevnte bassist og orkesterleder.

www.oslojazzforum.no
www.facebook.com

Program

neste ti konserter

Hele programmet