Hoist

Kr 150,- / 08.09.12 22:00 Del denne siden

Hoist! er et nyetablert band med erfarne medlemmer fra band som Pelbo, Desperado, Earth Died Screaming og Marita Røstad (solo). Nå kommer de tilbake til Herr Nilsen (etter å ha hatt sin debutkonsert her i fjor) for å slippe sin rykende ferske musikkvideo til låta "Time Has Come". Videoen som er regissert av Eric Magnusson (www.feilfolk.no) får sin verdenspremiere på Herr Nilsens lerret i løpet av kvelden.

Medlemmene i Hoist! har tidligere gjestet Herren som Earth Died Screaming flere ganger med sin Tom Waits- hyllest og bandet lover at de som har sett dem gjøre Waits' materiale ikke kommer til å bli skuffet når de her presenterer sin egen musikk. Hoist! var i Frankrike i November i fjor og spilte inn sitt debutalbum Ami Noir med den amerikanske produsenten Oz Fritz (Ornnette Coleman, Primus, Tom Waits, Iggy Pop osv.) og det vil straks bli sluppet en EP fra dette albumet.
Hoist! er et syvmannsband bestående av: piano, gitar, tuba, flugabone, kontrabass, perkusjon, trommer, mannlig og kvinnelig vokal.
Musikken er sjangeroverskridende, original og variert, låtene strekker seg fra det mørke og rolige til det eksperimentelle og fandenivoldske. Kombinasjonen av de to veldig ulike vokalene er noe folk ofte legger seg på minnet.
I løpet av kvelden blir vi også presentert for to nye unge talenter; Lliam og Siri på henholdsvis 19 og 18 år som har sin debutkonsert i Oslo. Mer info om dem finner du litt lenger ned.

Hoist! live: www.vimeo.com/47932906
http://www.facebook.com/events/434887449887396/

www.hoistnorway.com

... Hoist! manglet heller ikke på trøkk og energi, og supergruppen med mange anerkjente medlemmer landet festivalen trygt på beina - deriblant med en duett som ga klare konnotasjoner til skjønnheten og udyret. Man kan mene hva man vil om Leknes rue og til tider uslepne vokal, men når man får den i kontekst med Røstads vakre røst så harmonerer det godt inn i ryggmargen. - www.gaffa.com

Hoist! leverer et dynamisk og feiende flott sceneshow denne torsdagskvelden på Blæst. Det er en musikalsk erfaren gjeng som står der oppe blant persiske tepper og retro lampeskjermer. De greier å slippe seg løs og skape en lett, god og personlig stemning hele konserten gjennom. Låtene som presenteres spriker fra lange og episke ballader til heftig og eksperimentell jazzmetal... - www.iconmusicmag.com

Siri Vestby, er 18 år og bor på Skarnes. Er inspirert av alt fra Tool til Björk og mye fra filmverdenen og bøker. Lager musikk for vokal og piano. Startet å lage egne sanger da hun fant et ødelagt keyboard på loftet. Skriver om alt fra forlatte hus til ugler.

http://www.nrk.no/urort/artist/Sirivestby

Lliam er en 19 år gammel singer/songwriter og studerer for øyeblikket i Hamar. Hans største inspirasjonskilder finner grunnlag fra filmmusikk og artister som Damien Rice, Joanna Newsom og Kings of Leon. Komposisjonene hans er ofte på den litt alternative siden, med bruk av metaforer og dissonanser.

http://www.nrk.no/urort/Artist/Lliam/default.aspx

Program

neste ti konserter

Hele programmet