Eplemøya Songlag OG Mumriken

kr 100,- / 08.12.09 21:00 Del denne siden

Det lille songlaget utforsker og utnytter mulighetene som ligger i fusjonen mellom jazzvokal og kveding. Med kombinasjonen en folkesanger og to jazzsangere a capella er de en helt unik konstellasjon som skaper et nytt uttrykk i det norske folkemusikalske universet.Sangerne har ulike musikalske bakgrunner, og bruker aktivt sine ulike musikalske erfaringer til å skape et nytt og spennende sound sammen - kun ved bruk av stemmen.

Eplemøya songlag sang seg til finaleplass i den prestisjetunge konkurransen Intro-FOLK i regi av blant annet Rikskonsertene sommeren 2009.

Repertoaret består av tradisjonelt materiale som de arrangerer på sitt eget vis samt egne komposisjoner i tradisjonell stil. Her blandes humor og spenning, eksperimentell improvisasjon og fortellerkunst. Lydbildet er tidvis rått, - tidvis stemningsfullt og underfundig. Den vitale og nyskapende vokaltrioen Eplemøya songlag består av Liv Ulvik (folkesanger), Wenche Losnegård og Anja Eline Skybakmoen (jazzvokalister).

Liv Ulvik (f.1979) - Folkesanger fra Oslo med bred musikalsk erfaring. Hun har studert norsk folkemusikk ved Universitetet i Oslo (hos Eli Storbekken), Høgskolen i Telemark - Rauland (hos Frode Nyvold, Ånon Egeland og Anne Gravir Klykken) og Norges Musikkhøgskole (hos Arve Moen Bergseth, Berit Opheim og Unni Løvlid). I tillegg til å synge med Eplemøya songlag har Liv Ulvik de siste årene gjort utallige konserter i ulike konstellasjoner. Nevnes kan solistoppdrag for UD ved Statsbesøk i Helsinki 07, - forestillingen ”...når soli heim til notti vil meg lysa” med bl.a. Mona Julsrud, Isa Gerice, Kjell Tore Innervik og Aage Kvalbein i Oslo, Bergen og Berlin 07, -duosamarbeid med hardingfelespiller Gro Marie Svidal, og eventkonserter med Andreas Ljones og Rune Tylden inn og utland. Hun var sanger i Anne Marit Jacobsens forestilling ”NÅ” på Nationaltheatret om dikteren Hans Børli (08). Hun synger også samtidsmusikk og har jobbet mye med bl.a. Lasse Thoresen. Dessuten skriver hun musikk selv og arrangerer folkemusikk for ulike prosjekter.

Wenche Losnegård (f.1976) – Jazzvokalist fra Bergen som har studert jazz på Norges Musikkhøgskole. Wenche har bred erfaring som ensemblesanger og har sin bakgrunn i gospelkormiljøet i Bergen. Hun har vært musikalsk leder for flere barne- og ungdomskor opp gjennom årene og har skrevet og fremført barneforestillingene ”Trollskog” og ”Pannekaka” (fremført på bl.a. Nattjazz og Vossajazz). I mange år har hun jobbet som korist både i studio og på scene, og er nå korist for bl.a. Ingrid Olava. Wenche skriver og arrangerer musikk for både egne og andres prosjekter. Hun er fast medlem i Grand Trunk Road ensemble , har samarbeidet mye med Stian Carstensen og kommer snart med ny plate sammen med jazzpianisten Olga Konkova. Per dags dato har hun ulike musikalske samarbeid gående med noen av Norges fineste jazzmusikere; Anders Aarum, Jørn Øien, Rolf-Erik Nystrøm, Jo Berger Myhre og Even Helte Hermansen. For tiden er hun aktuell i forestillingen ”Frustrerte
fyrer ” Med Sven Nordin, Nils Vogt, Tor Erik Gunstrøm og Espen Hana på Dizzie Showteater.

Anja Eline Skybakmoen (f.1984) – Jazzvokalist fra Trondheim som har studert jazz ved Norges Musikkhøgskole hos bl.a. Live Maria Roggen, Jon Eberson, Njål Ølnes,
Tone Åse og Guro Gravem Johansen. Utenom Eplemøya songlag er Anja en svært ettertraktet sanger som er med i mange konstellasjoner og samarbeid. Nevnes kan vokalgruppa Pitsj som nettopp er ute med sin nye CD ”Gjenfortellinger”, jazzgruppa Aphrodisiac hvor Anja er vokalist og låtskriver (gruppa spiller for tiden inn debutplate), og det nye bandet Siluet hvor Anja skriver all musikk og tekst. Tross sin unge alder er Anja allerede en erfaren musiker som i flere år har jobbet som freelance sanger både i og utenfor Europa.

myspace

OPPVARMINGSBAND - MUMRIKEN
Folkemusikkgruppa Mumriken så dagens lys høsten 2008, da fire ungdommer fra ulike steder av landet begynte å studere folkemusikk sammen ved Norges Musikkhøgskole. Kvartetten består av Elise Wessel Hildrum, fløyter, Vegard Hansen, torader og trekkspill, Jo Einar Sterten Jansen, fele og Ingvild Blæsterdalen, fele. Det musikalske utgangspunktet for gruppa er tradisjonsmusikk som hver av dem har med seg «hjemmefra» (henholdsvis Oslo, Aure, Frosta og Røros) i tillegg til selvlaga musikk.