Beady Belle

Beady Belle


Torsdag 09.01.20 Kl. 21:00 / Kr. 295,- / Billett

For første gang kan vi presentere smått legendariske Beady Belle på Herr Nilsen! Beate S. Lech, alias Beady Belle, er en høyt anerkjent vokalist og artist, med et stort internasjonalt publikum, men også et stadig voksende norsk publikum.

Beady Belles åttende album «Dedication» ble sluppet April 2018. Med «Dedication» har Beady Belle samlet alle inspirasjonstrådene til kjernen av hvem hun er. Det er levende, organisk, energisk, cool, emosjonelt, nært og ikke minst funky! "Min kjærlighet til Soul musikk er uforbeholden", sier hun. På «Dedication» utfolder hun seg i denne verdenen til fulle! Musikken gir assosiasjoner til 70-tallet. Den er live innspilt med gamle, originale instrumenter. Rufsete og upolert. Med grooven som kompromissløs motor. "Jeg kjenner et hint av mine store helter; Stevie Wonder, Marvin Gaye, Donny Hathaway og Aretha Franklin. Samtidig som yngre Soul artister, som Alicia Keys, Raphael Saadiq, Lauryn Hill og Frank Ocean hvisker meg bak øret", forteller hun.   Live Liveopptredenen til Beady Belle er kjent for sin nerve og temperatur. Beady Belle har siden tidlig 2000-tall spilt i store deler av verden - i over 160 byer i 28 land. "Scenen er en naturlig arena for meg. Og det er en forlenget arm av det å skape musikk", sier Beady Belle. "Jeg ønsker ikke at musikken skal stivne i én form, for så å bli gjentatt og gjentatt. Jeg vil at den skal utvikle seg og leve!". I liveopptredenen til Beady Belle er musikken åpnet opp, så det er rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle konserter er aldri like. "Jeg elsker å ta sjanser på scenen", smiler Beady Belle. Live-uttrykket er eksplosivt og rått, samtidig som det er nært og skjørt - og med grooven solid plantet i kjernen av det hele. Og kronen på verket er som alltid Beady Belles fløyelsmyke stemme som snor seg lekende lett, men med rivende nerve og tilstedeværelse. Det hypnotiserer og pirrer...   Beady Belles sterke og fengende låter blir fremført av et samspilt band, ledet av en ubestridt frontfigur. Beady Belle har variert sine liveband fra år til år. Noe som også er med på å understreke åpenheten i livekonseptet. Men hver musiker er håndplukket fra øverste hylle. "Bandet består av anerkjente musikere som alle er virtuoser med en tydelig signatur i spillet sitt", sier Beady Belle, "men viktigst av alt er at vi som en enhet finner gyngen og en felles forståelse av hva som skaper fremdrift. Finner vi dette, kan alt skje!", smiler hun.   Live-oppsettet til Beady Belle 2018: Lead vokal: Beady Belle, Keys: David Wallumrød, Trommer: Bjørn Sæther, Bass: Marius Reksjø, Backing vokal: Sofie "Fieh" Tollefsbøl, Anja Martine Mørk.

Dedikasjon Tittelen, «Dedication», henviser til det viktigste i livet - til en hver tid - som man går gjennom ild og vann for, som alt står og faller på, som man kjemper for av alle krefter. Det er den kampen som krever full dedikasjon for å kunne vinnes. Men man er likevel aldri sikret å seire... Premien kan være et pust av lykke, et lettelsens sukk, en brusende seier eller en befriende ro. Vi har alle kamper å kjempe. "Noen ganger må man feste blikket for å holde stø kurs", sier hun. "Og veien frem kan bli lagt i skyggen for målet der fremme. Men om man finner sin egen, ærlige veg, kan man likevel være tilstede mens man går. Vegene til Rom er mange..."

Innspillingen av «Dedication» ble gjort live i Oslo.  Recordet av Roar Nilsen i Nabolaget studio.  Backing-vokalen er recorda i Robin Mullarkeys studio i London. Koristene; LaDonna Harley Peters, Sharlene Hector og Vula Malinga er tre høyt profilerte engelske sangere som har sunget med de største stjernene i verden (Bl.a. Adele, Alicia Keys, Madonna, Grace Jones, Mary J Blige, Lalah Hathaway, Laura Mvula, Sam Smith, Basement Jaxx, osv...) Trioen kaller seg LaSharVu. Musikerene er fra landets øverste hylle: Orgel, Rhodes, flygel, synth, clavinet og gitar: David Wallumrød. Trommer: Bjørn Sæther. El-bass:Marius Reksjø. Percussion: Martin Windstad. El-sitar: Bjørn Charles Dreyer. Albumet er mikset av Bård Ingebrigtsen i Amper Tone og masteret av George Tanderø Mix&Mastering. 

Kveldens besetning:

Leadvokal:
Beady Belle

Keys:
David Wallumrød

Bass:
Marius Reksjø

Trommer:
Bjørn Sæther

Kor:
Sofie "Fieh" Tollefsbøl og Anja Martine Mørk

Foto: Egil Hansen

Lignende: