Mopti

kr 150,-/100,- stud / 09.03.13 16:00 Del denne siden

Kristoffer Eikrem - trompet
Harald Lassen - saksofon
Aleksander Sjølie - gitar
Christian Meaas Svendsen - bass
Andreas Wildhagen - trommer

Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplementeres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallet, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtswingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen. Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

Da Mopti spilte under Oslo jazzfestival i august 2012 skrev Terje Mosnes i Dagbladet følgende: «En gang i blant blir den norske jazzscenen beriket med et ungt band der forholdsvis ukjente musikere får selv blaserte «har-hørt-alt-før»-ører blant publikum til å spisse seg. Ny Bris, Element, Wibutee, Come Shine, Urban Connection, Motif og Albatrosh er noen av dem som har tatt steget ut i rampelyset på denne måten, og nå er Mopti i ferd med å bli det foreløpig nyeste navnet på lista.»

www.oslojazzforum.no
www.facebook.com