Hege Brynildsen

Kr 200,- + avg. / 09.04.18 21:00 Del denne siden

Hege Brynildsen har, etter utgivelsen av debutalbumet Hege i 2012, seilt opp som en av landets mest spennende låtskrivere. Hege slapp oppfølgeren til den svært kritikerroste debuten i 2014. Til absolutt alles (inkludert Heges svenske plateselskap, Rootsys!!) overraskelse, sang Hege på svensk på andrealbumet, Till Harry. Plata inneholdt ni sanger skrevet av Hege, den tiende er den aller vakreste og tristeste tolkningen av Evert Taubes «Flickan i Havanna» du kan høre, uavhengig av hvilken side av svenskegrensen du befinner deg på. 

Det tredjealbumet, When My Man Comes To Town (2016), bringer ti nye Hege-originaler til en sangkatalog som på svært kort tid har vokst seg stor. Denne gangen synger hun, som vi forstår, igjen på engelsk. 

Heges debut album ble produsert av den amerikanske multiinstrumentalisten Fats Kaplin, nå en sentral musiker i bandet til en av verdens ledende rockeartister, Jack White. Fats Kaplin har overlatt produsentrollen på Till Harry og på nye When My Man Comes To Town til pianisten Gøran Grini (Paal Flata, Chip Taylor, Tommy Tokyo), men Kaplin er fortsatt med som sterkt bidragende musiker. Han spiller pedal steel gitar, dobro, fele, mandolin og banjo på When My Man Comes To Town. 

Resten av ensemblet på plata er Omar Østli (Onkel Tuka, Salmon Smokers, Paal Flaata band) på gitarer, Finn Tore Tokle (Salmon Smokers, Jonas Fjeld) på bass, Grini på keyboards og Tor Hauge (Brødr. Colbjørnsens eftf.) på trommer. Lars Ivar Borg (Onkel Tuka) og Kristin Solli (Peyton Place) korer. Albumet er spilt inn i Haldens fremste studio, Athletic Sound, av Kai Andersen og Dag Erik Johansen. De siste årene har Hege Brynildsen også demonstrert at hun ikke bare er en låtskriver med en helt egen poetisk nerve og en overlegen country-soulstemme, hun har også trollbundet publikum i en serie konsertsammenhenger med en sceneopptreden som ikke står tilbake for sangene i originalitet.