Konkova / Thoresen + Olga Konkova trio

Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student / 09.09.17 16:00 Del denne siden

1. sett - Konkova / Thoresen
Olga Konkova - piano
Jens Thoresen - gitar

2. sett - Olga Konkova trio

Olga Konkova - piano
Per Mathisen - bass
Audun Kleive - trommer

Olga Konkova og Jens Thoresen følger opp suksessen fra juleplaten "December Songs" med en ny duoplate på Losen Records. Denne gang er det standardlåter av Kern, Jobim, Coltrane m.fl som har vært utgangspunktet for nye harmoniseringer og arrangementer eller blitt til helt nye låter.

2. sett - Olga Konkova trio :

Olga Konkova har både lang klassisk og jazzutdannelse fra Russland og USA, som pianist og komponist. Det er nøkkelen til hennes evne til å blande strålende tekniske ferdigheter på instrumentet med ekstraordinære improvisatoriske, ikke bare i en solist rolle, men også spesielt når hun akkompagnerer andre musikere. Hun er dypt der inne i musikken til enhver tid.

Olga leverer eksplosiv, moderne, hardtswingende jazz, alltid med store dynamiske kontraster og muligheter til å la musikken gå i mange ulike retninger og å leve sitt eget liv. Hennes trioalbum "The Goldilocks Zone" (Losen Records, 2015) er et utmerket eksempel på det. Her kaster hun seg ut i halsbrekkende partier for i neste øyeblikk å flyte rundt i vakre, rolige musikalske landskap.

Olga har siden 1994 vært en av Norges aller mest anerkjente jazzpianister. Hun har en rekke ganger spilt seg igjennom landet på kryss og tvers med sine egne band og i andres prosjekter og som solopianist har hun holdt konserter på de største jazzfestivalene. Hun har gitt ut en lang rekke kritikerroste plater og spilt i mange forskjellige land med verdenskjente jazzmusikere som: Jon Christensen, Adam Nussbaum, Ralph Peterson, Bill Bruford for å nevne noen.

Med i trioen og på platen er en av Norges aller mest etterspurte bassister, Per Mathisen. Han har spilt konserter i over tretti land med noen av verdens aller mest kjente jazzmusikere, blant mange andre: Alex Acuna, Terry Lyne Carrington, Geri Allen, Bill Evans. Mathisen har gitt ut så mange som tolv kritikerroste plater i eget navn eller som bandmedlem.

Trommeslageren Audun Kleive utgjør siste del av trioen. Kleive har i mange år vært og er Norges desidert mest markante trommeslager. Har sin helt egen stil og er en mester i å farge musikken med orginale grooves og funky beats. Han har i løpet av sin musikerkarriere spilt med alt som kan krype og gå av kjente musikere her i landet, blant annet Terje Rypdal og Ronny Le Tekrø. Audun er med i den verdenskjente trioen JøKleBa, og har utgitt egne plater som soloartist.

Program

neste ti konserter

Hele programmet