Tenderleaves

Kr tba / 09.10.12 21:00 Del denne siden

Tenderleaves består av Even Øygarden og Geir Kongshaug på henholdsvis sang og gitar. Even og Geir har skrevet musikk sammen i 12 år og oppturen etter endt plateslippturnè våren 2011 var så sterk at Tenderleaves returnerte til Kristiansand med nye låter i ryggsekken.

Siden har de skrevet et knippe låter som blir å finne på oppfølgeralbumet Follow the Trail som kommer i oktober. Første smakebit ut er Fools will try, en nærmest The Smiths - aktig opptur av ei låt. Og når anmelderne skriver "Og med Even Øygardens særegne sangstemme som treffsikkert våpen har denne konstellasjonens alvorstunge musikk meget lyse fremtidsutsikter." (musiq.no) og "Med økt selvtillit vil Tenderleaves antagelig lage enda bedre plater enn denne. I så fall vil de sitte på et mesterverk." (Adresseavisen, 5/ 6), da er det bare å glede seg til oktober...

Som de selv sier, -Vi skriver ikke først og fremst låter, vi skriver album.

Første anmeldelse av singelen Fools will try:
FVN 5/6 "Dette er første smakebit fra Tenderleaves' nye album, "Follow The Trail", som skal ut i oktober. Duen Even Øygarden og Geir Kongshaug fra Kristiansand skaper forventninger med denne storslåtte og mektige poplåten...Det selvtitulerte debutalbumet var full av dempet, melankolsk og dvelende pop. Her smører de tykt på med et pompøst arrangement... Låten er britisk i stilen. Den sitter med en gang, og stemmen til Even Øygarden får lov til å regjere og være sjef selv i denne fete produksjonen. "