Frank Skovrand Releasekonsert

kr 100,- / 09.11.09 21:00 Del denne siden

Frank Skovrand; En borgelig bohem, skuespiller og musiker fra musikkbyen Halden.
Flere har også sammenlignet Frank med sitt felles bysbarn Henning Kvitnes, siden begge har denne ru hesheten i stemmen, begge synger på norsk og begge formidler med innsikten av livserfaring. Men Skovrand er hakket røffere. Musikalsk og tekstmessig befinner han seg I en frontkollisjon mellom Lars Winnerbäck og Dum Dum boys.

Med debutplaten Hotellmorgen har Skovrand skapt noe som tar hans egne røtter på alvor, samtidig som det snakker til hver og en av hans generasjon. Hotellmorgen tar deg med inn i en verden der svensk visetradisjon og fortellerevne møter fabrikkby og øvingslokaler I murgarasjen. Frank har hentet inspirasjonen til platen hos kjente og kjære artister innen sjangeren som Lars Winnerbeck, Bob Dyland og Tom Waits.

Hotellmorgen gir deg noe så unikt som en påminnelse om at du ikke er alene om å føle at verden er et veldig forvirret og underlig sted.

På platen har Skovrand samarbeidet med Øysten Karlsen (Herreavdelingen, Et Norge I krig, De 7 dødssynder mm) som tekstforfatter. Noe som har resultert i dype og sterke tekster om kjærlighet, død og den lengselen etter noe man ikke helt kan definere.

Platen er produsert av Norges dyktigste på sitt felt, flere ganger spellemannpris vinnende Kai Andersen (Big bang, Dum dum boys, Tommy Tokyo, Motorpsyco) i hans legendariske Athletic Sound studio i Halden. Og med et band bestående utelukkende av fantastiske musikanter, leverer Skovrand her noe som kan komme i skade for å bli likt av svært mange mennesker.

“Frank Skovrand har spilt inn et album i Haldens legendariske Athletic Sound, med kremen av byens musikere på laget. Resultatet har blitt musikk av det overlegne organiske slaget, der de svært gjennomarbeidede norske tekstene virkelig kommer til sin rett. Franks bakgrunn som skuespiller kan ha sitt å si for forbilledlig formidling av tekstmateriale som kan bryne seg med det aller beste. Musikken er med å understreke og å fremheve, uten på noe tidspunkt å stille seg i veien for sangen. Frank har laget en av årets beste norskspråkelige plater, i et år der konkurransen er usedvanlig tøff”.
Tom Skjeklesæther

Turnebandet består av:
Glenn Vidar Solheim (Riccochets, Sivert Høyem, mm); Trommer/perk
Roger Morland (Det Norske Blåseensemble); Kontrabass
Freddy Holm (Corazon, Henning Kvitnes, Hilde Heltberg mm); Dobro, mandolin, banjo, gitar osv

Program

neste ti konserter

Lørdag 06.06.20 16:00

Kompen Quintet - strømmekonsert

Hele programmet